tisdag 29 maj 2012

Igår var det

måndag och den började som vanligt med uppstigning och allt sånt som man gör när man kliver upp ur sängen.
Och sen hände det väl inte så mycket mer på ett tag.
Solen lyste på morgonen och sen började det blåsa mer och mer och blev grått. Framåt eftermiddagen så kom det lite regn också.
På eftermiddan var jag till vårdcentralen och fick träffa en läkare. Konstiga rutiner de har på den vårdcentralen(iallafall har jag bara erfarenhet av denna) så ringde jag för någon vecka sedan och ville ha en tid för att de skulle titta på mina "eksem". Jag fick en tid till en distriktssköterska! Betalade 50 kronor för att gå in till henne. Och hon konstaterar i stort sett att jag måste träffa en läkare för mina "eksem" som ser ut som psoriasis enligt henne(+att det har jag trott i många år). Så jag fick en tid till läkare(akuttid dessutom) och den var då måndagen den 28 maj. Faktiskt en trevlig läkare som också konstaterade att det var psoriasis och han skrev ut recept som jag hämtade ut på apoteket och har börjat behandla fläckarna med. För detta besök som tog ca 10-15 minuter betalade jag 140 kronor. Summan av avgifterna till vårdcentralen blev alltså 190 kronor och som kunde ha varit bara 140 eftersom jag förstod att jag var tvungen att träffa en läkare.
Fast de kanske drar in pengar på det sättet för att vårdcentralen inte lönar sig, vem vet? Inte jag.
Vad jag vet är de snart för konkurrans här på orten för det ska öppna ytterligare en läkarstation i kommunen om några dagar.
Till hela saken hör också att jag har inte så stort förtroende för läkare efter den tidigare husläkaren jag haft.
Jag har sökt för mina "eksem" för 14 år sedan och sa att jag trodde att det kunde vara psoriasis, men nej och nej inte var det det inte. Fick iallafall en behandling och det blev bättre, men tyvärr har det förvärrats sista tiden. Har funnits i bakrunden i många, många, många år, men jag har klarat av det för det har inte irriterat mig så mycket som det gör nu. Den läkaren kollade inte mina armbågar, men det gjorde den nya och han sa att den torra armbågen jag har också är ett tecken på psoriasis.
Den tidigare husläkaren sökte jag hjälp hos för ca 7 år sedan och tyckte inte att hon förstod mig alls då heller och efter det har jag ännu svårare för att lita på läkare.
Hemma igen lyssnade jag på 2 tjejer som spelade datorspel, var ute med kaninerna och roade sig så gott de kunde.
När gubben kommit hem så käka vi lite och han gick ut på vedbacken och höll på en stund.
Jag fastnade naturligtvis framför datorn, men jag fick fram broderiet och fick lite gjort på det.
 Ärmarna på tröjan är färglagda
Måste också bara bjuda på en bild på vår lilla Bibbi som hittar alla möjliga och omöjliga ställen att ligga på. Och vi får väl skylla oss själva att vi inte plockat undan ordentligt efter det vi var och handlade.
Skön liggplats ;-)
Nej, det är ny dag och nya uppgifter(eller gamla) som jag behöver ta tag i så det är väl bäst att jag börjar...
HA EN FORTSATT SKÖN TISDAG!!!
P.S. Att jag hela tiden trott på psoriasis beror på att jag har det i släkten på pappas sida och med andra ord har jag sett det tidigare, fast deras är värre än mitt. D.S.

1 kommentar:

  1. Tråkigt när läkaren inte lyssnar på en. Hoppas du fått något som hjälper nu.
    Söta katter vill ligga sött!

    SvaraRadera