torsdag 8 april 2021

Jag lever än

 men det har inte alls blivit så mycket skrivet pga att jag inte orka/kommit mig för.

Meningen var att jag skulle ha börjat jobba mina 80% den 1 januari i år, men jag slog i bromsarna i början av december och blev sjukskriven 50% till 1 mars av min läkare på kvinnokliniken. Han skickade också en remiss till min familjeläkarevårdcentral. 

De ville först inte ha med mig att göra så de skickade tillbaka remissen till kvinnokliniken utan att meddela mig eller kvinnokliniken.

Min läkare på KK skickade ännu en remiss och denna gång fick han ett lite otrevligt svar från en av läkarna på vårdcentralen, men han gav inte upp utan skickade ytterligare en till och nu fick han ett positivt svar att jag var välkommen att söka hjälp där med sjukskrivning.

Läkaren på KK skrev en remiss till psykolog som jag nu pratar med samt träffar en arbetsterapeut som hjälper mig att strukturera upp mina dagar.

Psykologen har konstaterat att jag är hjärntrött eftersom jag ofta glömmer bort saker, säger fel saker, döper om folk och måste kolla 2 gånger vad jag pysslar med så det inte blir fel.

I början av förra året var det hemskt, men då var jag sjukskriven så jag klarade mig ganska bra och nu jobbar jag ju och det tar på krafterna att hela tiden kolla sig själv.

Jag var till min familjeläkarevårdcentral och troligtvis träffade jag min familjeläkare då det var han som sjukskrev mig 2017 när jag fick högt blodtryck.

Han sjukskrev mig först 50% mars och april och sen 75% i maj till den 6 juni.

Efter det ska jag förhoppningsvis kunna jobba mina 80%.

Ett problem är ju att försäkringskassan inte godkände min sjukskrivning från 1 januari så jag har sedan dess bara haft min halva lön. Jag har överklagat och ska när jag orkar ta itu med att kolla resten av sjukskrivningen också.

Gubben blev ju arbetslös till 1 januari och det är ju inte kul alls. Men tur i oturen så fick han en bra slutlön så vi har klarat oss ganska bra ändå.

Och jag hade ju inte tagit ut alla semesterdagar som jag borde ha gjort så i februari fick jag en bra lön trots att jag bara jobbade 50%.

I februari var jag och röntgade mig eftersom jag ville göra det för säkerhetsskull då i första röntgen jag gjorde 2019 hittade 3 små fläckar på ena lungan vilket inte alls är ovanligt att folk har utan att veta om det och att det ofta inte är farligt. 

Jag har gått och trott att det varit lugnt och att jag är av med cancern som jag hade, men skiten är inte riktigt slut än för troligtvis har de hittat något mer och som jag inte riktigt har koll på än.

OCH JAG VET INTE OM JAG VILL VETA111

Så just nu känns det som jag lever i en fantasivärld där inte jag är drabbad fast det är mig det handlar om.

Tids nog ska jag våga ta reda på det och jag gör det troligtvis genom psykologen eller kuratorn som jag nu träffat över 1 år och som jag litar på.

Idag har jag varit med gubben till ortopeden på lasarettet. Han har ju en höft som är sliten och jag har idag sett röntgenbilden och den är inte rolig.

När jag var sjuk hösten 2019 var han en god kandidat för operation och skulle bara ha behövt slå en signal så skulle han bli opererad eftersom han inte ville det just då då vi inte visste hur min prognos såg ut.

Gubben gick arbetslös till mitten på februari då han fick jobb genom arbetsgivaren han hade innan i ca 3 år och har detta jobb fram till augusti så han sa att han ville genomgå operationen efter han slutat jobba där.

Men väntetiden är nog lite längre än så tyvärr för det finns ju något som heter covid-19 som förstörde en stor del av 2020 och som fortsätter förstöra 2021.

Det har kommit mutationer på viruset som sprider sig snabbt. 

Det har också kommit vaccinationer som hela svenska folket ska ta, men det är lite problem med det också förstås.

Gubben och jag har tagit varsin spruta och i maj ska vi ta spruta 2.

Vår lilla Blomma här hemma har nu blivit 5 månader och växer sakta men säkert. Hon är inte så stor än, men hon följer sin tillväxtkurva iallafall.

Hon har också blivit döpt i kyrkan.

I en ganska tom kyrka tyvärr då det endast fick närvara 8 personer förutom kyrkopersonalen.

Dopet sändes i livesändning så alla nära och kära som ville kunde följa när hon fick sina 3 fina namn.

Jag och gubben skulle inte vara med då farmor, mormor, gudmor, gudfar, mamma och pappa samt barnet själv skulle vara där och gudmor var tvungen att ha sin son med. Det blev ju 8 personer.

Men stort tyvärr så blev mormor sjuk och kunde inte komma så då fick jag komma med som ställföreträdande mamma/mormor. Visst var det roligt att få vara med, men inte på bekostnad av att mormor var sjuk.

Gubben var hos sin bror U och tittade på livesändningen.

Bror U har hittat en ny själsfrände och det känns bra fast han saknar sin särbo E som gick bort 1 november.

Den nya och han har pratat mycket om vad de varit med om båda 2 i livet och hon tillåter honom att sakna särbo E. Och det är ju bra för livet går ju på något konstigt sätt vidare när det händer tråkiga saker.

Mina dagar går ut på att ladda batteriet, lära mig strukturera upp mina dagar så jag har energi till allt här i livet såsom fritid och jobb.

Jag handarbetar så mycket jag orkar/har lust till och hela tiden dyker det upp idéer som jag vill göra trots att jag har hur mycket som helst att göra.

Blomma fick en tavla av oss som jag broderade:


Jag har i några år tänkt på att brodera denna bön, men nu fick jag tillfälle att gör det.

Är det lite rörigt skrivet så är det för att jag är lite rörig i huvudet och det är inte mycket att göra åt det.

HA EN RIKTIGT TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ APRILMÅNAD!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar