onsdag 25 juli 2018

Nu är jag inne

på min första semestervecka och jag lovar att det händer inte så mycket.
Jag orkar tyvärr inte så mycket för det är väldigt varmt i hela landet och just nu är det 33,5 grader där solen har varit under förmiddagen.
Och eftersom det är så varmt och inget regn nästan så är det väldigt torrt i marken vilket har fört med sig att det brinner lite överallt i Sverige.
Sverige får hjälp från andra länder som Tyskland, Polen, Frankrike, Italien, Norge och säkert något mer land som jag har glömt bort.
Gubben jobbar sina pass och har även gått in och jobbat lite extra också. Igår kväll gick han på sina 3 nätter och sen får vi 7 lediga dagar tillsammans innan han börjar jobba igen.
Men så mycket ledig tänker han nog inte vara för grannen KG behöver mycket hjälp med att rensa i sina förråd.
I år har vi för första gången på flera år kunnat plocka körsbär och gjort vår körsbärslikör som sist vi gjorde var jättegott.
Jag har även plockat svarta vinbär så det ska bli vinbärsgelé.
Hoppas också på att det blir mycket äpplen också så vi kan göra äppelmos för den börjar ta slut för oss.
Skulle behöva städa hela huset, men det får vänta till svalare väder.
Jag har i alla fall broderat en hel del och hoppas på att jag ska bli färdig med den jag håller på med samt att jag kan börja på något nytt under min semester.
Älva och hennes sambo E lever sitt liv och E tillsammans med gubben är de som står för den mesta matlagningen här hemma.
Idag blir det lasagne till middag som E fixar.
Förresten så hoppas jag också att jag ska ta mig i kragen och får in alla mina bilder på broderierna jag gjort under det senaste året här på bloggen.
Avlutar för nu för maten är visst klart redan.
HA EN FORTSATT TREVLIG ONSDAG I VÄRMEN!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar