måndag 1 januari 2018

Skriver år 2018 nu

så det innebär att vi lämnat 2017 bakom oss.
Men jag ska försöka summera året lite snabbt.
Året började i alla fall med att gubben hade jobb till mars och sen blev han arbetslös igen för han behövdes inte där längre.
Arbetslös fick han vara till mitten av augusti då han fick ett jobb via ett bemanningsföretag och där blev han kvar cirka 1 månad för sen behövdes han inte längre där heller.
Suck och pust och stön och ännu mer oro för ekonomin blev det.
Men han slängde ur sig till granne I om han visste något jobb för honom en söndag och på måndagen ringde granne I och frågade vad han gjorde för han kunde börja samma dag om han ville, men gubben hade lovat granne KG att hjälpa honom just denna dag. Men på tidigt på tisdagsmorgon klev han i arbetskläderna och följde med granne I på jobb och där fick han vara kvar till annandagen för då fanns det inte mer jobb för honom just nu sa chefen för företaget, men vi håller tummarna att han har ändrat sig för det var mer jobb med det de höll på än vad han förstått. De har grävt ner fiberkabel som så många andra företag gör just nu.
Jag var sjukskriven i 4 veckor i somras för jag mådde dåligt pga blodtryck och eventuell kristallsjuka. Och ska jag vara egoistisk så var det skönt att gubben var hemma när det var som värst.
Efter de 4 veckornas sjukskrivning så hade jag 3 veckors semester så jag var borta från jobbet i 8 veckor sammanlagt.
Började jobba och hann jobba i cirka 3 veckor innan det var färdigt igen och jag blev sjukskriven i 2 veckor.
Peppar, peppar ta i trä så har jag hållit mig frisk efter det och äter medicin varje dag för blodtrycket.
Älva och sambo E flyttade hit i somras och samtidigt så flyttade grabben härifrån så gubben och jag är inte ensamma direkt.
De två bor i kojan efter att ha fixat till ett rum som grabben haft sönder och sen har de inget kök än för grabben hade inte varit alltför rädd om inventarierna där så de var fuktskadade. Meningen är de ska kunna laga mat där och sköta sig mer själva än de kan göra nu.
Maten lagar vi ofta tillsammans och äter.
Både gubben och sambo E är de som står för den mesta matlagning.
Vår ekonomi är inte den bästa just nu för vi har varit alldeles för snälla och lånat ut lite för mycket, men någon gång i framtiden lär det väl vända.
Sista september blev jag och gubben bjuden på bröllop mellan granne I och hans M. De hade varit ett par i 21 år och har 1 flicka och 2 pojkar ihop så de tyckte det var dags att bli äkta makar.
Gubben och jag har varit ihop i 40 år den sista november och då var granne I 1 år och hans maka M inte ens påtänkt. Och nu är vi bra vänner med dem trots åldersskillnaden och det känns bra.
Julaftonen jobbade jag medan gubben åt julmat tillsammans med Älva, sambo E, sambo E:s mamma C och grannen KG som annars skulle varit ensam då hans särbo lämnat honom åt sitt öde när han började behöva mer hjälp.
Nyårsaftonen jobbade jag till 16 så den fick jag fira ordentligt tillsammans med gubben, Älva och sambo E.
Gubben grillade fläskytterfilé medan sambo E fixade potatisgratäng och sallad.
Handarbetat har jag även hunnit med under 2017, men jag lämnade datorn på service och efter det har jag ingen riktig ordning på bilderna som jag ska lägga in i bloggen så jag hoppas snart att jag ska ha tid och ork att fixa till det och då kommer det att bli många bilder på bloggen(hoppas ni står ut då).
Vad gubben och jag måste göra tillsammans med min bror P och hans familj är att gå igenom pappas saker och dela upp det så vi vet vad vi ska göra oss av med och vad vi ska behålla. Vi har skjutit på det för ingen av oss har egentligen orkat ta itu med det.
Gubben och jag har haft en motionsgrupp på Facebook. Riktigt kul är det, men att nå mitt mål på 100 halvtimmespass per halvår är svårt. Men jag tänker inte ge upp i år heller utan kämpa ännu mer för min egen skull.
Gubben klarade sitt mål med en massa bonuspoäng.
En kvinna som är med tänkte inte räkna sina pass för hon skulle ju inte komma upp i det, men hon fick sina 100 pass plus 123 bonuspass också.
Ja, det var det gångna året i korthet och jag hoppas att det nya året ska bli bättre ekonomiskt för oss alla.
JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT BRA 2018!!!

1 kommentar:

  1. När man summerar märker man att det händer en del under ett år. Halvtimmespromenaderna ja! Dom har det inte blivit mycket med. Undrar om man ska orka ta nya tag!

    SvaraRadera