söndag 16 april 2017

Då har halva

april månad gått och jag har varit dålig på att skriva igen.
Blir så trött på mig själv, men det är ingen annan som kan göra något åt mig mer än mig själv.
I början av april så fyller vår Älva år och på födelsedagskvällen kom hon och hennes sambo hit så vi firade med lite utemat och tårta.
Sen fick vi rå om dem ända till söndagen.
Fick också umgås lite med deras små gulliga hundar.
Jag fick rycka in och jobba en ledig fredag för det var lite kris på jobbet och det ger ju några korvören till lönen och räkningarna.
Och det trista och tråkiga är att nu har Sverige drabbats av sin första terrorattack uppe i Stockholm. En idiot snodde en lastbil och körde i full fart in där det gick mycket folk i centrum där. 4 människor dog i denna attack och flera skadades. En av de döda/mördade var bara 11 år. 😢
Kunde nog ha blivit många fler dödade, men en kille i en värdetransport bil upptäckte lastbilens framfart och åkte framför och tutade allt vad han kunde för att varna människorna som gick där.
I kaoset som uppstod så hjälptes alla åt, förskolor hade öppet mycket längre eftersom föräldrar som jobbade runt området inte kunde ta sig hemåt, folk öppnade sina hem för de som inte kunde lämna stan så de hade någonstans att sova, de som var utanför området skjutsade folk kors och tvärs när de väl fick lämna området och inga bussar, tåg eller tunnelbanor åkte.
Och polisen lyckades gripa chauffören levade tack vare vittnen som kunde peka ut honom. De har gripit flera och det är nog inte klart än.
Det har varit ett stort blomhav vid Sergels torg där folk har lämnat blommor för att hedra de döda och skadade. Polisbilar har blivit övertäckta med blommor och mjukisdjur. Mjukisdjuren har polisen lämnat över till barnahus där barn som blivit utsatta för diverse obehagliga saker ska få som tröst.
Allt detta hemska hände den 7 april.
Här hemma har det mesta gått som vanligt, men gubben blev stillastående ute på vedbacken för vedkapen gick sönder och han fick vänta på reservdelarna.
Växthuset är klart för användning och vi har inte hunnit börja plantera något där än och tur var väl det för igår morse var det minus 12 grader ute. Och på långfredagen snöade det så vi kunde ju tro att det var jul istället.
Gubben söker jobb för fullt, men än har han inte fått något napp.
Jag är inne i en period med mycket jobb och det beror ju på att jag kommer att vara mycket ledig ett tag, men jag gör de timmar jag ska i alla fall.
Jag jobbade mellan 15 och 21 på långfredagen, påskafton mellan 7 och 16 och idag mellan 12 och 20.
Gubben följde med sin bror U till Jönköping och tittar på fina bilar igår och kommer hem någon gång under dagen då jag är på jobbet.
Men imorgon är jag ledig och då hoppas jag på sol och värme så jag kan sitta ute.
Jag har naturligtvis broderat och nu kommer det bildbevis på det: 😊
 170330
 170331
 170402
 170403
Ett dubbelpass på jobbet
blev korsstygn på tomten
utomhus
170404 
 170405
 170405
 170406
 3 av kycklingarna
hänger här hemma
och 3 hänger hos Älva
 170407
170408 
 170409
 170410
Dubbelpass på jobbet igen
 170411
 170412
Korstygn före jobb
 170412
Korsstygn efter jobb och
klar med det gröna på denna
 170412
Så jag fortsatte med denna
 170414
170415
Ni ser absolut inte dubbelt för jag gör 2 av dessa 2 kycklingar också.
Mindre än 2 timmar kvar innan jag börjar jobba och jag borde ha gjort en del innan dess eftersom jag varit uppe sen halv åtta.
Blir så ledsen på mig själv när jag inte gör det jag tänkt göra, men det är ju bara mig det drabbar i slutänden.
Tvingade mig ut på en promenad igår efter jobbet och hade tänkt ta en promenad innan jobbet idag och det har jag gjort?
Svaret är ju naturligtvis inte och jag vet att jag behöver motionera för att dels gå ner i vikt och dels må bättre.
Men jag gläder mig att gubben kämpar på och har snart nått sitt mål på 100 halvtimmar innan sista juni. Han kommer att få mycket bonus tror jag.
Dricka lite mer te ska jag göra nu och sen göra några korsstygn innan dusch och jobb.
HA EN SKÖN PÅSKDAG!!!

2 kommentarer:

  1. Fina små kycklingtavlor! Var så längesedan jag broderade något. Ibland blir jag sugen på att ta fram något men sedan blir det inte av.

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Jag vet hur det är för jag har lust att både virka och sticka och mer blir det inte tyvärr

    SvaraRadera