torsdag 14 april 2016

Har ni glömt

att jag finns här ibland?
Har tänkt skriva flera gånger, men tyvärr inte kommit mig för att göra det.
Tänker inte skriva allt som hänt under tiden som jag inte varit här inne för då tar det nog aldrig slut misstänker jag och sen kommer jag nog inte ihåg allt heller.
Jobbar gör både jag och gubben och denna vecka så jobbar han förmiddag så han åker strax efter fyra så han kan vara på jobbet vid 5.
Igår hann jag träffa honom i ca 10 minuter när han kom hem och innan jag åkte till mitt jobb. Och när jag kom hem hade både han och Älva gått och lagt sig.
Ibland har man ju också tur och får många dagar lediga utan att behöva ta semester och så hade jag förra veckan då jag jobbade måndagseftermiddagen och sen var ledig till måndagsmorgon klockan 8 denna vecka.
Jag hade lagt in tider förra veckan, men låg dubbel och tog bort mig då, men det får jag jobba igen senare i denna perioden.
Det var bra att jag var ledig så för vår Älva blev myndig i förra veckan.
Hon var halvhängig och kände inte för att fylla år, men vi lyckades iallafall överraska henne så det blev en bra dag.
Vi hade i hemlighet pratat med en släkting till henne och frågat om hon kunde komma och det kunde hon. Jag var nästan rädd för att Älva skulle bli arg på mig/oss för hon är inte så förtjust i överraskningar, men hon blev glad.
Även hennes kompis I dök upp och lite senare dök gubbens bror U med fru U upp och hon hade ingen aning om dessa heller.
I måndags jobbade jag hela långa dagen och var ledig på tisdagen.
Och den dagen tillbringade jag ute med broderiet i handen.
Det var ljuvligt skönt ute i solen. Det var inte så skönt det blåste, men som tur var så blåste det inte hela tiden.
Gubben kom hem strax vid 14:30 och då hade han varit och köpt lite skivor till altantaket.
Han håller på att fixa det så vi ska kunna använda den i sommar.
Måste ju berätta om lördagen när jag och gubben åkte iväg för att köpa virke till altanen + att få köpte brädor till staketet.
Vi började med att få hjälp med att plocka paket med brädor till golvet. Sen skulle vi ha 32 golvskivor och vi la dem i botten på släpkärran och fortsatte sen till där brädorna till staketet låg.
Där står vi och räknar och räknar och när vi har lastat klart kommer gubben på att vi har räknat helt fel och har alldeles för mycket brädor så det var bara att plocka bort flera stycken.
När det var klart hämtade vi fönsterplåt och skruv till det.
Klara var vi och gubben går in och betalar och när han ska betala går det på alldeles för lite tycker vi för han har räknat ut att det ska kosta mer, men de har ju rätt priser därinne och han har ju lite rabatt på detta ställe också.
Vi skojar också med dem som tar betalt att nu har han glömt något.
När vi sätter oss i bilen för att åka hem så kommer gubben ihåg vad vi glömt.
VI HAR GLÖMT GOLVSKIVORNA!
Vi åker hem och gubben säger att han får ta det nästa gång han åker dit.
Älva behövde åka iväg en sväng och gubben skjutsade henne och när de åkte hemåt så passade han på att åka förbi för att betala golvskivorna.
De där inne blev ju glada för att han var ärlig och sa att 80% kommer inte tillbaka och rättar till sina fel.
Men det är ju såhär att ärlighet varar längst och det har inte känts bra att gå på dessa 32 skivorna sen.
Vi har blivit riktiga bionördar också och har lyckats gå på två filmer inom 5 dagar.
I söndags på The Huntsman(Snövit typ). Jag hade väl inte tänkt följa med på den, men gjorde det för att Älva ville det och jag ångrar det inte.
Ikväll var vi på den nya Djungelboken och det var väl lite samma sak här att jag inte hade någon större lust, men jag ångrar inte detta heller.
Jag måste ju visa vad jag har gjort i handarbetsväg sen sist också:
 160319
160322 
 160323
160324
 160328
 160403
 160408
 160409
 160410
160412
Det är inte så mycket kvar på min älgtavla.
En sak som jag grämer mig för att jag inte höll min käft stängd för några veckor sedan och lyckades bli riktigt osams med en människa som jag inte borde vara det med för det ställer till det väldigt mycket. Men nu blev det så och beror på en massa olika saker och bl.a på att jag inte orkade hålla igen. Jag har iallafall stöd från andra i det jag sa.
Ska man göra sig osams med folk så ska man vara förberedd så det blir bra och inte som jag då som inte var förberedd och fick inte fram riktigt ordentligt vad jag menade.
Nu är det sängen som gäller och smyga måste jag göra för gubben gick och la sig för någon timme sedan och hans väckarklocka ringer 4:30 i morgon också.
GOD NATT OCH SOV GOTT ALLA VÄNNER!
DRÖM SÖTA DRÖMMAR!

4 kommentarer:

 1. Ibland fungerar munnen som ventil, även om man önskar ibland att hjärnan stängde den. Men, om det är viktigt så kan man gå tillbaka och säga det man vill på ett bra sätt, i skrift eller med ord. Om personen inte vill lyssna så har man i alla fall försökt. Om det känns bättre för dig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det ju. Men just nu har jag tyvärr inte riktigt orken att göra det och jag tror att personen kommer att vända mig ryggen om jag gör det nu också.

   Radera
 2. Då är det väl någon mening med detta också. Var sak har sin tid. Njut av våren och det som är. Ha de!

  SvaraRadera
 3. Då är det väl någon mening med detta också. Var sak har sin tid. Njut av våren och det som är. Ha de!

  SvaraRadera