tisdag 7 juli 2015

Nu är det

ganska skönt att klockan närmar sig 7:00 så jag snart kan väcka gubben och ställa mig i duschen.
Älva ska till lasarettet och göra en undersökning där hon inte har fått sova på hela natten.
Och hur är det då med barn/ungdomar när de får vara uppe hela natten utan att de vuxna tjatar på att det är dags att gå lägga sig?
Svaret är att då vill de gå och lägga sig!
Älvas kompis I har varit här och hållit henne sällskap till klockan 3 i natt och sen däckade hon.
Jag har varit vaken sedan 8:00 igår morse och det börjar kännas nu.
Jag har sovit ett par nätter ute på vår altan för vår bruna labrador har haft det besvärligt i värmen och där har det varit svalt och skönt på nätterna.
Våra kaniner har fått vara ute i sina uteburar flera nätter och i söndagskväll fick de också vara ute eftersom det inte skulle börja regna förrän vid 9-tiden.
Jag vaknade klockan 5 av att det började regna mot altantaket. Det var bara att rusa upp och ut till kaninerna och lyfta in dem i sina vanliga burar så de skulle klara sig från värsta blötan.
Och jag lovar att det började regna mer och mer under tiden jag höll på.
När jag klev upp vid 8 så hade det kommit 5 mm, vid 11 var det 10 mm i vattensamlaren. Och på kvällen sa gubben att det hade kommit 15 mm under hela dagen.
Gubben och jag var iväg och storhandlade så vi skulle ha lite mer mat i skåpen och när vi kom hem så ösregnade det så gubben fick ta paraplyet för att kunna bära in varorna.
Det blev inte mycket gjort resten av kvällen, men det gick sitta ute på altanen fast det blåste mycket och det blåser fortfarande.
Jag fick fram broderiet och fick till en hel del korsstygn(bild kommer när jag tagit den).
När jag inte orkade mer med det så fick jag fram garn och stickor och började på med juli-månads disktrasa som Hildurs barnbarn gjort.
Det är en trasa med hål med omslag och alla möjliga maskor som jag knappt sett tidigare. Det började bra och sen efter några varv så kontrollräknade jag maskorna och jag hade tappat 2 maskor någonstans på vägen. Så det var bara att börja om från början och jag hann inte så långt för dels var jag för trött och dels så ville Älva ha lite hjälp och sällskap då hon började bli lite trött.
Vi har också hunnit varit ute en stund så vi skulle pigga på oss, men det var inte så skönt i blåsten.
Jag hoppas att det blir uppehåll idag för jag har semester och vill inte ha en massa regn på mina lediga dagar.
Nej, ska äta upp min frukost och gå upp och väcka gubben så vi kan åka strax innan 8.
HA EN SKÖN TISDAG!!!

3 kommentarer:

 1. Jag förstår inte att du har sån energi med handarbete nu på sommaren. Jag gör inget sånt nu. Sitter bara och läser när jag har en stund ledig. Vi har inte haft så mycket regn här. Igår kom det några skurar. Jag ska köpa en regnmätare så jag kan ha koll. Ha det så skönt på semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tidpunkten jag sitter ute på altanen och njuter av sommaren. Tycker det är mer rofyllt att sitta ute och handarbeta.
   Försöker ta det så lugnt som möjligt på semestern

   Radera
 2. Önskar dig en skön semester. Här regnar det i dag och jag ska försöka ta tag i städning av min lilla bod. Känns som jag kanske orkar med det i dag.

  SvaraRadera