lördag 4 juli 2015

Allt för

ofta så funderar jag på vart tiden tar vägen?
Maj försvann ju väldigt fort och juni försvann ju ännu fortare och jag skrev inte ett enda inlägg, suck. Men det innebär ju inte att något inte har hänt för det har det gjort.
I slutet på maj så är det ju morsdag och i år fick jag morsdagspresenter av Älva. Och jag lovar att blommorna och nyckelringshjärtat där det står Mamma värmer mitt hjärta mycket och gav mig ännu mer ork. Fick även ett fint kort.
Älva har varit på praktik i ett stall de sista veckorna på vårterminen.
Kan väl säga att det har varit en jobbig period hemma och det har tagit på krafterna på oss alla 3 här hemma. Det är lite för mycket folk inblandade känns det som.
Älva överraskar oss ibland också och en dag städade hon nästan hela undervåningen och en kväll så städade hon toaletten däruppe.
Sen har jag haft världens bästa arbetsplats fram tills i mitten på juni och då rasade allt och en av mina arbetskamrater gick in i väggen, en har sagt upp sig och ytterligare några har sjukskrivit sig. Och allt detta beror på chef/chefer som har planerat väldigt dåligt inför en ny uppgift på mitt jobb.
Själv pendlar jag mellan hopp och förtvivlan och känner mig som en trasa. Min egentid och återhämtningstid har varit i bilen till och från jobbet och det är inte så många minuter.
Jag har semester sen i lördagsmorse och jag känner mig väldigt rastlös och får ingenting gjort av vare sig det är roligt eller tråkigt. Och känner mig grinfärdig ibland för ingenting.
Det blir ju inte heller lättare med att man blir äldre och äldre och folk runt omkring en också blir det och det blir förändringar som jag har svårt att acceptera, men jag måste göra det för jag har ingenting att säga till om i dessa fall.
Min älskade morbror G ska flytta från urskogen in till närmaste samhälle till hösten och i och med att han flyttar så försvinner min barndomsplats där jag tillbringade alla somrar när jag var barn och som jag och gubben har åkt upp till och vilat upp oss när vi kunnat under våra semestrar. Tyvärr har det inte blivit varje år sedan vi började med att vara familjehem, men vi har försökt åka vartannat år iallafall.
Och jag förstår varför morbror G vill flytta för det är inte roligt att bo själv och inte ha några grannar i närheten under vinterhalvåret. Och han blev ju ensam där när morbror J gick bort förra året. Och det är ju bra att han flyttar medan han är frisk också.
Samma gång som han ringde och talade om detta så talade han om att en ingift morbror hade gått bort och där känner man också att det blir ännu mer tomt i släkten.
Min pappa är heller inte pigg och har varit på lasarettet i två omgångar på bara några veckor.
Ja, allt är väl inte bara elände heller utan det har hänt lite roliga saker under dessa dagar som jag inte skrivit.
Ifjol fick jag och gubben en upplevelsegrej av Älvas kompis I som hon tyckte att jag och gubben skulle göra något bara vi. Men det har ju varit ett ganska rörigt år så det har inte blivit av. Och sista giltighetsdagen var 31 maj. Då tog vi med tjejerna till huvudstaden i vårt län och spelade bowling. Älva tyckte väl inte att det var så kul först, men sen blev det lite bättre. Och vi hade trevligt både medan vi spelade och efteråt.
Älva var borta ett dygn med sina gamla bekanta och gubben och jag passade då på att gå ut och äta kinamat som hon inte gillar och bara ägna oss åt varandra och samla energi och ork.
I onsdags så åkte jag och arbetskamrat KE med tåg upp till den kungliga huvudstaden. Där gick vi omkring och hon visade mig vart hennes släkt hade bott, vi åt och drack gott och tog det bara lugnt. Mycket gick vi så jag fick 4 pass till HälsoUtmaningen på Facebook som startade om från noll den 1 juli.
Vädret har inte varit det bästa under junimånad, men nu i juli har den kommit och då blir det förstås alldeles för varmt(aldrig är man nöjd).
Gubben hade praktik 3 veckor i juni och han började 9:30 på förmiddagarna och kom inte hem förrän till 18. Som tur är så blev han godkänd både i teori och praktik så nu har han ett truckkort också.
Söker jobb gör han och i måndags så var han på anställningsintervju på något bemanningsföretag. Och de har faktiskt hört av sig igen så eventuellt har han jobb om några veckor(ett tag iallafall).
Min älskade brorsdotter H har tagit studenten och flyttat ihop med sin kille. Och som inflyttningspresent till dem har jag stickat 2 disktrasor och virkat 2 grytlappar. Jag har inte hunnit lämna dem än.
Där kom jag in på handarbete och det har jag också gjort, men inte så mycket som jag skulle vilja ha gjort. Broderiet har legat lite medan jag har gjort disktrasorna och grytlapparna, men lite har jag gjort på det också och bildbevis kommer här.
150703
Bild på grytlapparna och disktrasorna får jag lägga in när jag har tagit kort på dem.
Nu är klockan mycket och jag sitter fortfarande ute på altanen utan att frysa, men det börjar vara dags att söka sig mot sängen och försöka sova lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar