lördag 2 november 2013

Hej, hopp

vad oktober gick fort och helt plötsligt var det november.
Hänt saker har det gjort kan man ju helt klart säga och allt kommer jag nog inte ihåg och allt tänker jag inte skriva här.
Gubben jobbade på sitt gamla jobb torsdagen och fredagen + måndag, tisdag och onsdag som jag skrev om. Men han kunde inte jobba där som han lovade för han fick ett annat tillfälligt arbete som började den 17 oktober och som vi inte vet om det slutar i slutet på denna månad eller nästa eller om det blir ännu längre.
Det tråkiga med detta jobb är att även han jobbar skift nu. Förmiddagsskiftet är från strax innan 6 på morron till 14 på eftermiddagen, eftermiddagsskiftet börjar strax innan 14 och slutar 22 samt nattskiftet börjar strax innan 22 och slutar 6 på morron.
Detta innebär att ibland krockar våra arbetstider, men än så länge har det fungerat ganska bra fast mina arbetstider inte är bestämda efter hans eftersom vi inte visste detta då.
Det har också varit lite krångel där han jobbar så han har varit ledig(med förhoppningsvis lön) i flera dagar.
I natt jobbar han och egentligen så skulle jag också ha jobbat, men jag har tagit semester för vi kan ju inte lämna Älva och hundar själva en natt.
Älva har tillsammans med sin klass varit till huvudstaden en dag och gått på museum. Och då fick de vara lediga en dag veckan efter.
Det har varit lite läkarbesök och provtagningar för Älva. Hon kämpar på i skolan och vissa dagar går det bättre och andra lite sämre.
Hon och kompis I är tillsammans mycket igen och det är bara kul. Kompis I har också sovit kvar här flera gånger.
Förra helgen tog gubben tåget tillsammans med sin bror L och bror U till minste bror M där de umgicks, åt god mat och gick på något museum.
Älva var hos några bekanta och jag fick på så sätt en helg ensam tillsammans med hundarna.
Det var ganska skönt första dygnet, men sen var det nästan för tyst.
På lördagen tog jag en långpromenad till vårt städställe och städade det och sen gick jag hem igen. På söndagen tog jag hundarna på en promenad.
G upptäckte för ett tag sedan att hon och jag hade likadana broderier och för skojs skull så bestämde vi oss för att börja samtidigt för att se dels vem som kommer först till sista stygnet och hur vi tänker när vi broderar. Jag kan väl säga att jag inte kommer att bli först om jag inte sätter jättefart och struntar i datorn i någon vecka.
11/10
12/10
16/10(bilden blev av någon anledning vriden)
19/10
20/10
25/10
26/10
27/10
28/10
30/10
Så här långt har jag kommit och jag kan tala om att G har kommit betydligt längre.
En tråkig sak har hänt under dessa veckor och det är att ett av Älvas marsvin blev sjuk och dog. Vi fick då lite bråttom att hitta en kompis till marsvinet som blev kvar och vi lyckades med det.
Det har varit en ganska skön oktober, men nu har hösten verkligen kommit för att stanna. Vi hade också minusgrader för några veckor sedan så gubben fick bråttom att sätta på nya vinterdäck på bussen. Min bil har inte fått vinterdäcken än för det blev varmt igen.
Nu ska jag avsluta detta och leta mig mot sängen där jag får sova ensam inatt eftersom gubben jobbar.
Känns lite konstigt för det är ju jag som gör mig i ordning på kvällen och åker iväg och jobbar, men ikväll så var det han.

1 kommentar:

  1. Ett jobb att gå till får man vara glad för i dagens läge. Vi har haft förmånen att inte behöva vara arbetslösa mer än vi själva valt att vara. Under en period jobbade jag natt. Trivdes bra med själva jobbet men efter något år sov jag kanske bara ett par till tre timmar. Då fungerade det inte längre. Hade tur och fick dagjobb som jag också trivs jättebra med. Brodera var också något som gjordes flitigt för några år sedan. Mest ritade dukar men även lite hardnager. Nu är det mest stickning och spinnande som får agera som avstressande terapi!

    SvaraRadera