måndag 14 juni 2010

Jag och

tomten ner till byn och handla hem mjölk och lite andra grejer så han kan fixa maten till gubben kommer hem.
Och han ville att vi skulle köpa jäst så han kunde baka lite matbröd också och naturligtvis gjorde vi det.
Tomtens bröd
Jag sitter och tittar på och försöker göra mig ett vänskapsband att knyta runt vristen. Det är flera år jag höll på med något sånt här och jag tror att jag bara gjorde 2 stycken.
Har varit sugen och prova på det i flera år, men det har hela tiden fallit på att jag inte har vetat hur långt garn jag behöver.
Men jag köpte en bok(Pärlor och band, Elise Nilsson) för några år sedan. Jag vet att det fanns ett vänskapsband där, men jag hade fått för mig att det inte stod någon längd i den.
MEN vad jag bedrog mig, det stod ju klart och tydligt hur långt garnet skulle vara så nu finns det ingen återvändo.
Det är inga klara färger jag använder, men bara jag lär mig detta ordentligt kan jag ju göra ännu fler. Detta band består av 2 trådar mörkt blå, 2 trådar ljust blå och 1 tråd grå.

Början på mitt vänskapsband
Ska alldeles dags käka ett par ägg och sen borsta gaddarna för att fara iväg till jobbet med en omväg till byn och hämta en arbetskamrat som arbetar samma tid som mig idag och varför ska vi då sitta i var sin bil till vår arbetarkommun?
Solen bryter igenom och det är mellan 17-20 grader, men tyvärr inte den där sommarvärmen vi vill ha. Hoppas bara att det inte blir mer regn idag.
Äta ägg var det och sen borsta tänderna...
P.S. Smaka nybakt bröd också :-) och gott var det också :-) D.S.

1 kommentar:

  1. Nybakat bröd med smält smör, mmmmmmmm så gott.

    SvaraRadera