lördag 4 augusti 2018

Lördag och

för en gångs skull är det inte jag som jobbar utan gubben som jobbar hela helgen.
Han börjar 6 på morgonen och slutar 18. Drar in pengar gör han, men jag tycker det är trist att vara ensam.
Har 1,5 vecka kvar av min semester och jag hade ju tänkt städa hela huset för det behövs ju, men det har varit på tok för varmt för det.
Broderat desto mer har jag gjort så nu har jag bara efterstygn på en tavla kvar och har börjat göra mönster till en bonad som Älva ska få.
Det är ord som hon själv sa för några år sedan och som jag har grunnat på ett bra tag nu. Jag har börjat med bokstäverna och blommorna som ska vara med har jag förhoppningsvis mönster på bland mina gömmor.
Sitter och ångrar mitt utbrott igår mot min svåger L, men ibland kan han och hans bror(gubben) vara väldigt tröga och inte förstå att de kan ha fel i bemötandet mot andra människor och det de tycker är rätt.
Så jag sa väl några väl valda ord innan jag gick undan för att inte säga något mer. Bland annat kläckte jag ur mig och de är väldigt lika sin mor som i många år har varit trångsynt och betett sig konstigt för att hon tyckt att det är bara hon som haft rätt.
Men jag tycker inte att det har någon större betydelse om vem som hälsar först när man träffas även om det var i svågerns verkstad och det var för honom en okänd människa där som inte hälsade först och talade om vem han var.
Jaja, men jag är säkert inte ett dugg bättre som människa eftersom jag gjorde som jag gjorde igår.
Och jag har säkert blivit en sån där klimakteriekärring med hormoner som gör som de vill fast jag försöker hålla igen så mycket som möjligt.
Sen är det väl säkert så att jag försöker stoppa mig själv så mycket som möjligt när jag blir irriterad och ibland så rinner det över och utbrottet kommer.
Och då blir det som vanligt att jag sitter och ångrar det jag sagt och gjort. Och ord som är sagda är väldigt svåra att ta tillbaka även om man ber om ursäkt.
Sambo E har tillsammans med en kompis hållit på med en bil som E köpt. Tyvärr har han varit tvungen att köpa mer grejer till bilen än vad han tänkt och det har tagit längre tid, men jag hoppas att den snart kan rulla på vägarna.
För några dagar sedan så vaknade vi till ett enormt åskväder med ett rejält åskregn där det kom 39 mm regn och i morse vaknade jag av åska och åskregn, men inte lika häftigt som häromdagen.
Nu ska jag sätta mig på altanen igen och fortsätta med mina bokstäver så jag snart kan få använda nål och tråd istället.
HA EN SKÖN LÖRDAG!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar