onsdag 19 oktober 2016

Den tiden,

den tiden som aldrig räcker till känns det som.
Över en månad sen jag sist skrev och det var ju inte meningen att det skulle bli så, men nu blev det så.
Lite uppdatering av det jag kommer ihåg som hänt under denna långa frånvaro.
Den lilla röda bilen som blev stulen blev ju hittad och försäkringsbolaget ville inte laga den så vi fick ut pengar för den och bilen gick till skroten.
För de pengarna köpte vi en liten mörkgrön bil som ser blå ut i vissa lägen.
Vi har besiktat Älvas och hennes pojkväns bil samtidigt som vi besiktade släpkärran och en grannes bil som det var körförbud på.
Bägge bilarna gick igenom, men släpkärran ska gubben ombesikta i morgon och jag hoppas den går igenom då.
Grannens bil som vi besiktade har vi fått låna tills han får tid att sälja den för de har också lite många bilar. Och den bilen har hjälpt oss mycket nu i allt biltrassel vi har haft. (Vi fick låna den innan vi visste hur det skulle bli med den lilla röda och innan vi köpt den andra)
Vi har fått tillbaka den bilen som grabben kör från verkstaden, men bussen står kvar där än.
Mitt i allt detta bilelände har jag lyckats backa på en bil när jag skulle åka från jobbet. Det blev ingen stor skada, men bilen jag backade på var från 2015(man kan ju bryta ihop för mindre). Papper är skrivna, men jag har inte hört något från försäkringsbolaget än.
Vi har ju 2 söta, goa hundar som är till åren komna och det märks att åren har tagit ut sin rätt. De börjar få svårt att röra sig så inom en snar framtid kommer vi att vara utan våra älskade hundar. Taxen är 13 år och labradoren 12 år. För labben är det en hög ålder och även för taxen.
Och idag ringde de från stället där pappa bor och sa att han inte mår jättebra.
Gubben fick som tur var förlängt på jobbet han har till mars och jag hoppas att det blir längre.
Själv jobbar jag 75% ytterligare 1 år för jag känner att jag inte orkar jobba mer just nu.
Vi gör ju vårt eget schema på mitt jobb och jag har lyckats jättebra med mitt schema denna gång. Jag jobbar bara  helger i rad. Började helgen som var och har nu 2 helger framför mig.
Gubben och jag träffas faktiskt ibland och det är ju skönt det, men jag gillar inte riktigt de här ensamma eftermiddagarna/kvällarna. Men det är ju bara att acceptera läget för vi får ju in pengar så vi kan betala våra räkningar.
Hösten har varit varm och fin och det är väl de sista veckorna som det har blivit svalare. Men det har varit alldeles för lite regn för markens skull och som tur är har det kommit lite regn nu de sista dagarna.
Idag har vi plockat in de sista tomaterna. Många var gröna och jag hoppas att de mognar inomhus.
Vi har försökt börja städa hela huset, men tyvärr har inte lusten och orken funnits riktigt. Vårt kallrum har vi iallafall städat så det ser riktigt bra ut, men vi är inte riktigt färdiga ännu därinne.
Sen har vi så lyxigt nu att vi har 2 fungerade tvättmaskiner som vi kan köra samtidigt. Hade väl kanske behövt det när Älva bodde här.
Något jag har gjort ganska mycket är handarbetat. Stickat någon disktrasa klar och broderat desto mer så tomtetavlan är klar och här kommer alla bilderna(hoppas jag att de får plats).
 161011
 161012
 161013
Började på denna 1 natt jag jobbade
och inte ville ta med mig tomtarna
 161014
161015 
 161016
 161017
 161018
Och här är tomtarna färdiga
och väntar bara på att tvättas upp
och sen hitta en ram till den
161018
Fortsatte med denna direkt jag var
klar med tomtarna
161019
Och hit kom jag idag
Ja, detta var lite som har hänt under månaden och jag hoppas att jag kommer att skriva lite mer regelbundet.
Nu kom gubben hem och vi ska fika lite och sen söka oss mot sängen som jag har glömt att renbädda. 
Jaja, det går fort att bädda.
GOD NATT OCH SOV GOTT MINA VÄNNER!

1 kommentar:

  1. Tack för din kommentar hos mig. Så trist med din pappa. Men hade han ont var det förmodligen en lättnad. Man får vara glad så länge man kan ha sina föräldrar . Min mamma dog för många år sedan och pappa för ännu längre sen. Men min mamma tänker jag ofta på. Hon och jag hade samma intressen och pratade mycket om det med varandra.
    Ha en skön höst önskar jag dig.
    Kram Eva

    SvaraRadera