fredag 20 maj 2016

Nu har det

gått så där lång tid igen och jag gillar inte det riktigt. Detta är ju lite av dagbok för mig också.
Jobbat har vi gjort både gubben och jag så vi drar ju in pengar.
Gubben har också gjort en hel del på vår altan, men han måste variera eftersom han har veden att fixa också.
Det har varit varmt ett tag, riktig sommarvärme, och sen blev det kyligt igen. Och regn kom det och det behövs ju också.
Eftersom gubben har en hel del att stå i så har jag bestämt mig för att hjälpa honom att klippa gräs. Och i förra veckan så klippte jag först gräset som är innanför vårt staket och det tog ca 1.5 timme och dagen efter så bestämde jag mig för att ta gräset mellan husen här på gården.
Och det tog 2 timmar + att jag lyckades bränna mig lite för det var ju en av dessa varma dagar. Men jag kände mig väldigt nöjd efter detta och jag fick ju lite pass på min hälsoutmaning.
Och igår så hjälptes gubben och jag att klippa gräset på förmiddagen innan han började jobba och jag åkte ut och for på en liten tripp
Han satt på åkklipparen vår och jag den andra där man går själv(använde den de andra gångerna jag klippte för jag vågar inte åka med åkklipparen) och det tog oss 1,5 timme att klippa alltihopa. Hade jag gjort det själv hade det tagit nästan 3 timmar alltså.
Jag har försökt vara duktig och göra nytta här hemma och vissa dagar har jag lyckats jättebra och andra har det inte alls fungerat. Precis som vanligt alltså.
Jag har naturligtvis handarbetat också och älgtavlan är färdig.
 160502
 160503
Älgtavlan blev färdig och jag tycker jättemycket om den. Det ska egentligen stå 2006 på den också, men eftersom jag har broderat den 10 år senare så hoppade jag detta.
Sen började jag med jungfrun till en liten kille som är född i detta tecken.
 160505
 160506
 160507
Och dessa tavlor är lätta att brodera och kul att ge bort. Men jag har gjort ett fel på den som jag själv inte upptäckte utan det var en på Online Brodericafé som fick se det. Det är en ruta för mycket mellan U:et och N.et. Och jag tror att jag ska låta det vara för den blir dels väldigt unik + att felet är besvärligt att rätta till utan att jag ska repa upp ganska mycket.
Efter denna tavla tänkte jag göra de där franska knutarna som jag inte gjort på labbe-tavlan än, men tro det eller ej det jag förstod när det var en som visade mig och som jag tyckte var så lätt visade sig inte vara så utan väldigt svårt. 
Jaja, den ska också bli färdig i år på ett eller annat sätt.
När jag då inte fick till detta så grunnade jag på vad jag skulle hitta på härnäst och letade bland mina gömmor och hittade en katt som man broderar på linneväv och det har jag inte gjort förut så jag tänkte att nu ska jag prova och det går riktigt bra.
 160508
Om ni är riktigt observanta så kan ni se att bilden ovan och bilden under är nästan likadana med undantag av den ena gråa färgen.
Jag lyckades nämligen med konststycket att ta fel grå nyans när jag började brodera och upptäckte det nästa gång jag tog fram arbetet och fick börja med att repa upp, men lyckades iallafall komma dit jag skulle ha börjat om jag hade gjort rätt.
 160512
 160513
160515
Sen har jag tyvärr inte haft tid att brodera på några dagar, men jag hoppas att jag hinner lite i helgen mellan arbetspassen.
Idag började jag på virka på en grytlapp så lite handarbetat har jag gjort.
Sorg fick vi huset då Älvas ena råtta blev sjuk och hon var tvungen att ta bort den.
Nu väntar jag på att gubben ska komma hem ifrån jobbet så jag får prata några ord med honom innan jag måste gå och lägga mig för klockan ringer 5:30.
GOD NATT OCH SOV GOTT MINA VÄNNER!!!
DRÖM SÖTT!!!

1 kommentar:

  1. Jag har också någon sådan årstavla med ett rådjur (tror jag det var), men jag tänker inte heller skriva något år, det är inaktuellt :D

    SvaraRadera