fredag 15 april 2016

Ibland blir det

inte riktigt som man tänkt sig.
Och idag har det varit en sån dag.
Älva åkte iväg med några bekanta på eftermiddagen och under tiden de var borta tänkte jag sätta mig med broderiet och bara vara.
Men innan de hann åka så ringde kompis I till Älva och var orolig för en av katterna de har hade en stor framstass(svullen). Och hon funderade lite på vad det kunde vara.
Ormbett var det första jag tänkte på för det har vi råkat ut för på vår hankatt när han var yngre och jag for med honom till veterinären inom en timme efter bettet och han blev bra direkt.(Fick 2 sprutor)
Kompis I och hennes syster A ringde runt till olika veterinärer och de i närheten hade tyvärr inte tid att ta sig an katten utan det stora djursjukhuset blev valet.
De hade ingen som kunde skjutsa så jag ställde naturligtvis upp och körde tjejerna.
Och det blev en lång eftermiddag där inne innan de fick åka hem med katten. De fick ingen direkt behandling, men de tog en massa prover och sen fick han smärtstillande med sig hem.
Och jag kan ju verkligen säga att världen är bra liten ibland för inne i väntrummet började jag prata med en kille som var inne med sin hund som skadat tassen.
Det visade sig att han var norrlänning(precis som jag), bodde i en grannkommun och till sist när tjejerna kom ut med katten visade det sig att han kände dem och tvärtom.
När jag kom hem hade Älva och de bekanta kommit och de dukade fram tårta och kaffe eftersom de firade Älva i efterskott.
Gubben jobbade hårt under tiden som vi var borta med att lasta på en pall med ved och hålla på med staketet.
Sen när de bekanta åkt gick han och lastade av pallen.
Vad fick jag gjort under kvällen var att tvätta en maskin med tvätt som jag skulle gjort under eftermiddagen.
Men jag gjorde ju en viktigare sak och det var att hjälpa tjejerna med katten som behövde vård. Det slår både tvätten och att jag inte har hunnit brodera något.
Nu ska jag gå till sängs och sova och hoppas på att jag inte vaknar inatt och inte kan böja på höger ringfinger som jag gjorde natten som var. Har känt av det till och från hela dagen, men det är väl gammeln som gör sig påmind.
GOD NATT OCH SOV GOTT MINA VÄNNER!!!
DRÖM SÖTT!!!

2 kommentarer:

 1. Mera Norrland åt Folket! Så lyckat det blev mitt i alltihopa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ju det.
   Och jag tror att killen blev lite lugnare när jag började prata med honom också.

   Radera