måndag 13 april 2015

Måndagkväll

och jag har nästan hämtat mig från denna jobbarhelg.
Jobbade ju mellan 14 och 21 i fredags och när jag kom hem hade min deklaration kommit och jag ville ju veta hur mycket restskatt jag skulle betala in så jag var ju bara tvungen att göra den.
Kände mig rätt nöjd när jag gjort den för det blev inte så jättemycket som jag skulle betala. Och gubben som fick sin tidigare fick tillbaka på skatten och slår vi ihop summorna så gick vi faktiskt plus i år.
Klockan var ju på tok för mycket när jag då gick till sängs med tanke på att väckarklockan ringde 5.20 på lördagsmorgonen.
Jobbade mellan 7 och 16 och sen åkte jag hem och tog det lite lugnt en stund innan jag gjorde mig i ordning och hämtade en arbetskamrat på väg till att fira hon som fyllt 60 år.
Vi var på ett ställe i min arbetarkommun och åt jättegod mat och hade riktigt trevligt.
När vi ätit klart blev vi hembjudna till en av arbetskamraterna och naturligtvis hängde vi med dit en stund.
Och stunden blev till 00.30 ca och då skjutsade jag hem två andra arbetskamrater innan jag skjutsade hem hon som jag hämtat i hemkommunen.
Hemma var jag vid 01.00 och somnade gjorde jag väl vid 01.30.
Vaknade med ett ryck strax efter 6.00 av att vi hade strömlöst. Gubben talade om att vi hade haft det sen ca 4.00 för då hade Älva kommit in och väckt honom.
Jag fick lite panik för jag var tvungen att bli nådd runt 7.00 och vi hade ingen hemtelefon och dålig täckning på mobilerna.
Jag skulle göra en akututryckning om det behövdes till jobbet och som tur var behövde jag inte göra det.
Vi var uppe till 8.00 och strax efter kom strömmen tillbaka
Sov ca 2 timmar, upp duscha och for till jobbet och tjänstgjorde mellan 11 och 20.
Men jag kan tala om att det var en riktigt seg dag.
Sov som en stock gjorde jag inatt och jag hade väl tänkt kliva upp samtidigt som gubben och ta en promenad, men så blev det inte.
I lördags var Älva ute och åkte bil med sina bekanta och de var bl.a. på ett loppis och hittade fina gamla tallrikar till Älva.
Slöade på förmiddagen och på eftermiddagen var jag till biblioteket och lämnade tillbaka böcker som Älva lånat och lånade om 2 stycken.
Efter det så var jag ner till pappa och hälsade på honom och hans syster, min faster, som varit hos honom sen förra veckan och åker hem i morgon.
Det blev lättlagad mat idag, kebabtallrik till Älva och pizza till mig och gubben.
Under tiden jag varit borta hade Älva satt kaninerna i sina uteburar samt tagit med sig hundarna och hämtat posten.
Efter maten så hjälptes gubben och jag att städa kaninburarna för det behövdes.
Sen blev det lite TV på det och Älva förhörde mig på teckenspråket som jag har till läxa till imorgon.
Det har varit en blåsig helg, men mest uppehåll. Idag har det varit väldigt växlande med blåst, sol och riktiga regnskurar.
Nu är klockan på tok för mycket igen och det är bäst att jag letar mig mot sängen så jag kanske kommer ihåg något imorgon av tecknen jag har till läxa och de nya tecken vi kommer att få lära oss.
Här skulle jag ha lagt in en bild på vitsipporna som har kommit i vår gräsmatta, men min mobil och jag är inte överens ikväll så det blir ingen bild.
GOD NATT OCH SOV GOTT!!!
DRÖM SÖTA DRÖMMAR!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar