torsdag 19 mars 2015

Ja, nu är det

visst sådär igen att det har gått många dagar sedan jag sist skrev.
Har lovat mig själv bättring, men jag har då inte lyckats än.
Sitter på jobbet och skriver eftersom jag jobbar natt inatt och just nu är det lugnt här.
Jobbade tisdags- och onsdagskväll i förra veckan och sen skulle jag vara långledig var det tänkt för jag hade lyckats få till schemat så, men så blev inte fallet.
Jobbet drabbades av sjukdom och på söndagsnatten behövde vi vara 2 stycken och jag var snäll och ställde upp(och det kommer nog att visa sig i plånboken i april).
I tisdags var jag tvungen att åka in och gå på en kurs som alla anställda ska gå och det är bara att lyda fast man egentligen varken har tid eller lust.
Och nu sitter jag här och onsdagen har övergått i torsdag och jag har ca 2,5 timme kvar att jobba.
Väntar på att maskinerna som gör tvätten ren och torkar den ska bli klar så jag kan vika ihop det sista och gå runt med tvättkorgarna så de hamnar på rätt ställe.
Det har varit fint väder i flera dagar och jag har försökt utnyttja dem så mycket som möjligt så jag har suttit ute och fikat och handarbetat. Igår vek jag vår tvätt ute på altanen och jag tror att jag har fått lite färg i ansiktet.
När jag är trött så har jag lite svårt att brodera, men sticka går mycket bättre så nu har jag tänkt följa med Hildurs barnbarn som har gjort en serie disktrasor(1 för varje månad detta år).
Och jag är ju som vanligt sen i starten så i söndagsnatt när det var lugnt så började jag på januarimånads disktrasa som heter Rut. Den gjorde jag färdig sen på eftermiddagen/kvällen och nu har jag börjat på februarimånads disktrasa som heter Ester(som min mormor hette). Får se hur lång tid det tar att göra den.
Jag har även lyckats få till efterstygn på Tomtens julbrev, men den är inte färdig än.
Min UFO SAL-duk som är färdigbroderad håller jag nu på med att fästa alla miljoner trådar på (och roligare kan man ju ha). Tyvärr hittade jag ett litet hål på duken som jag måste försöka fixa på något sätt så den inte går sönder mer.
Bildparad kommer här på Tomtens julbrev:
150130
150204
150205
150209
150211
150308
150309
150314
150315
Och en sak är helt säker: denna tavla kommer att vara väldigt unik för jag har gjort en hel del fel på den!
Bild på duken och disktrasorna kommer en annan gång.
Gubben och hans bror L har fått fart på skogsmaskinen så gubben körde ut det sista ur skogen i förra veckan och nu ska det bara hämtas hem med traktor och kärra. Det har varit för blött att åka ett tag.
Gubben har började på kursen fredagen den 13 mars och då var det upprop så han var hemma ganska tidigt. Och i måndags började det på allvar med olika uppgifter och så har det fortsatt. I nästa vecka får han veta om han får fortsätta i 3 månader eller om han ska leta annat.
Tyvärr fick han reda på igår att han skjuter inga a-kassedagar framför sig när han går kursen och då kan han ju egentligen hoppa av och gå hemma och skrota istället. (Men det tänker han inte göra för han vill ha kompetensen som utbildningen ger).
Nej, nu börjar det vara dags för sista rycket innan hemgång så det är bäst jag slutar nu.
HA EN RIKTIGT SKÖN TORSDAG ALLIHOPA!!!
2 kommentarer:

 1. Jag har saknat dina tomtar! Men jag ser ju att du jobbat med dom i alla fall. Min torsdag blev inte så bra. Blev så väldigt förkyld. Snorar och hostar. Inget kul alls. Ha ett bra veckoslut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer komma mer bilder på min tomte för den måste ju bli klar.
   Krya på dig!

   Radera