söndag 2 november 2014

Då har

vi kommit in i november månad, redan.
Dagarna, månaderna och åren går så fort nu för tiden och jag hinner inte riktigt med.
Gjorde ett test häromdagen på Facebook bara för skojs skull(brukar inte göra det, men detta var lite intressant).
Man skulle svara på 6 frågor och utifrån det så skulle de få fram åldern på oss som svarade. Jag svarade på de 6 frågorna och de kom fram till att min ålder var 53 år. Och det var ju absolut inte långt ifrån eftersom jag faktiskt fyller det i början på nästa år.
Men jag känner mig faktiskt inte så gammal oftast utan som hälften ungefär.
När jag var liten så var ju den som fyllt 50 jättegammal och hur gammal var inte min mormor som dog 1971 72 år gammal.
Idag är ju det ingen ålder heller.
Veckan som gått har varit lugn för mig när det gäller jobbet iallafall.
Jag jobbade ju natten mellan förra lördagen och söndagen(när vi gick över i vinter/normaltid) och sen behövde jag inte infinna mig på jobbet förrän torsdagskväll för att jobba den natten också. Och så har jag jobbat mellan 12 och 20 idag. Och imorgon jobbar jag mellan 7 och 11, ledig tisdag och jobbar mellan 7 och 11 onsdag och sen ledig till lördagskväll då jag jobbar natt igen.
Mycket lediga dagar som jag inte får något vettigt gjort på. Inte ens handarbete.
Hamnar framför datorn och sitter timme ut och timme in och spelar spel.
I tisdags åkte jag, gubben, Älva och hennes kompis I båt till Åland och hade kul fram till det var dags att sova en stund. Älva blev sjösjuk när vi gick över öppet vatten så hon och jag var uppe tills vi gick i hamn i Mariehamn där vi lyckades sova en stund innan det var dags igen.
Vår tax blev dålig för några månader, han fick typ nackspärr och det visade sig vara ett lindrigt diskbråck i nacken. Han har fått medicin och sen får han inte gå upp och ner i trappan och helst inte heller hoppa upp och ner i möbler. Det sistnämnda är svårt att hindra honom ifrån ibland, men trappan har han smitit upp och ner i en gång bara.
Vår svarta labbe mår inte så bra i sin mage och vad det är måste vi ta reda på, men det är inte alls kul. Vår bruna labbe är det inga större fel på mer än att han emellanåt är väldigt stel, men det är ju med ålderns rätt.
Igår var gubben och jag först iväg och skaffade ljus och blommor till gravarna, sen var vi till svärfar och gratulerade honom på födelsedagen.
Hämtade Älva och for till kyrkogården och planterade ljung på 2 gravar samt tände ljus på 4 gravar. Gick till minneslunden där vi tände ljus för Älvas kompis och moster, en bekant till oss och till min älskade morbror som dog i våras.
Just nu sitter Älva och gubben och tittar på Sagan om de två tornen(han är ju arbetslös och hon ingen skola än) och jag ska leta mig mot sängen så jag kanske är trevligare imorgon än vad jag har varit idag.
Vaknade på fel sida i morse(och även jag måste väl få ha mina dåliga dagar?).

1 kommentar:

  1. Detta med ålder är konstigt! Har två "kompisar" väninnor som är 70 år. Tänker aldrig på dom som gamla! Nu är jag ju några år äldre än dig men ändå!

    SvaraRadera