onsdag 5 februari 2014

God kväll

i stugorna!
Det blev en lite längre paus i bloggandet än vad jag hade tänkt och januari har övergått i februari.
Livet här hemma är inte riktigt sig likt, men det är inget som jag kan berätta om.
Under januarimånad har gubben och jag jobbat och slitit på olika tider, men som tur är har vi haft lediga dagar tillsammans också.
Snön har kommit och är på väg att försvinna igen tror jag.
Sista helgen i januari så åkte vi tillsammans med gubbens äldre bror L, hans fru M och den yngre bror U med fru U till huvudstaden och bodde på hotell och såg Jerry Williams avskedskonsert.
Mycket bra och skulle gärna se om den.
Men det höll inte på att börja så bra för mig däruppe för jag höll på bli av med mobilen när vi fikade på Centralstationen.
Dumma jag la telefonen bredvid mig och en "tiggare" kom med nån papperslapp och mumlade något konstigt och när han gick reagerade både bror U och jag på vart min mobil var. Bror U var på väg att resa på sig när "tiggaren" kom tillbaka och la den på bordet igen. Han blev nog rädd och var inte tillräckligt snabb för att hinna undan.
Jag har lärt mig en läxa och kommer aldrig lägga ifrån mig något på ett bord med mycket folk igen.
De varnade också för ficktjuvar i högtalarna och lite förbannad är jag på mig själv att vi inte höll ögonen på "tiggaren" och försökte se någon ordningsvakt och peka ut honom.
Mycket handarbetande har det heller inte blivit, men lusten har börjat komma tillbaka så smått.
Jag har virkat lite på en sjal och sen har jag börjat på en mormorsrutefilt där jag ska använda upp garn som jag och min mamma har köpt en gång i tiden. Den kommer att bli tvåfärgad för det var det vi hittade när gubben och jag letade reda på garnet.
Broderat lite har det väl också blivit.
Detta broderi skulle jag och G "tävla" om att brodera i höstas, men jag kom helt av mig och hon är färdig med sin. Den blev jättefin. Och jag ska göra klart min också, men jag väntar på bättre dagsljus.
Någon gång i början på december
28/12
Denna söta vovve började jag brodera på i somras, men blev ju inte klar med den som ni ser. Nu är jag klar med den så långt som att det ska vara efterstygn och såna där franska knutar som jag inte kan. För att göra efterstygnen behöver jag bra ljus, bra glasögon och hjälp att se vad som är vad. Men färdig ska även denna bli.
22/1
31/1
Det här är andra halvan på "julduken" som jag broderade ifjol. Jag fick den av en bloggvän och när den kom hem så bestämde jag mig för att brodera det ena motivet och ge henne. Meningen var att jag skulle brodera min halva direkt efter, men det märker ni ju att det inte blev så heller. Jag har börjat på denna för att jag ska få lusten att brodera mera då detta var/är ett lättare mönster än den översta.
1/2
4/2
Jag har varit ledig idag och är ledig imorgon(onsdag) medan min älskade gubbe har jobbat natt mellan måndag och tisdag och jobbar även i natt.
Jag kliver på mitt jobb klockan 15 på torsdag och kliver av klockan 20 nästa torsdag. Visst jag kommer inte att vara där dygnet runt, men det kommer nog att kännas så när det gått 4-5 dagar.
Nej, nu ska jag försöka ta mig mot sängen och sova för jag tror att jag behöver det.

1 kommentar:

  1. Vilken himla tur du hade med telefonen. Jag har läst att de gör just så, lägger fram en pappersbit och plockar mobilen.

    SvaraRadera