lördag 30 november 2013

Idag har

jag och gubben varit tillsammans i 36 år!
Och vi har varit förlovade i 28 år och bott tillsammans i vårt hus 28 år och några månader!

söndag 17 november 2013

Varför går

tiden så fort?
Det undrar jag för jag hänger inte riktigt med känns det som.
Sist jag skrev så hade vi ju bland annat varit och köpt ett hamsterhjul som tyvärr var alldeles för litet så gubben och Älva åkte och bytte det dagen efter.
Med sig hem köpte gubben sig en snöslunga för en del pengar/avgångsvederlag han fick på sitt gamla jobb. Nu kan vi väl hoppas på att det kommer lite snö iallafall så han får testa den i vinter.
Förra helgen så jobbade vi båda 2, gubben förmiddag fredag, lördag och söndag och jag 15-20 fredag, 7-15 lördag och 12-20 söndag.
Älva hade kompis I som sov över här från fredag till lördag och så fick de klara sig själva på lördagsförmiddagen. Kompis I åkte hem på lördagen och på söndagen kom en ny kompis T hit och de fick klara sig själva nån timme innan gubben kom hem.
På måndagen jobbade jag mellan 7 och 11 och gubben började jobba 14-22.
Tisdagen var jag ledig och gubben jobbade eftermiddag igen.
På förmiddagen var vi på ett möte och sen var det dags för gubben att åka.
Sen blev det onsdag och jag jobbade mellan 15 och 20 och hann träffa gubben en stund innan han for iväg till jobbet. Jobbade mellan 22 och 6.
Innan jag åkte till jobbet så var vi alla 3 på ett möte i min arbetarkommun.
På torsdagen var jag ledig igen och gubben fick sova för mig fram till strax efter 14 då jag väckte honom för hämtning av Älva vid skolan och sedan in till en grannkommun för att köpa lite saker som Älva skulle skänka bort.
När vi var på hemväg så ringde en av de som gubben jobbar åt och talade om att en maskin var sönder så de behövde inte jobba båda 2 som skulle jobba natten. Gubben fick tag i sin kollega efter många om och men och de bestämde att kollegan skulle jobba och gubben fick lägga sig bredvid mig i sängen och sova.
På fredagsmorgonen skjutsade både gubben och jag Älva till skolan för vi passade på att åka till mammas grav med blommor och ljus för det var hennes födelsedag.
Det blev en resa också in till den stora staden där vi brukar storhandla vilket vi inte skulle göra utan stanna vid ett annat sorts varuhus och köpte bl.a  bläckpatronen till skrivaren. Kom visst hem med varsin skön skjorta och lite andra prylar också.
Jag har jobbat fredag mellan 14 och 21, lördag 12-19 och söndag 7-15 och gubben har varit ledig.
Han har städat vårt städställe och även fixat lite på en traktor.
Älva har sovit hos kompis T hela helgen och varit tillsammans med andra kompisar också.
Ikväll när jag kom hem fick jag ett litet ryck och fick gubben med mig att börja sortera dukar i vårt "finrum" där vi har några fina kistor att ha dem i. Hoppas nu lusten sitter i så jag fortsätter imorgon. 
Lite broderat har det faktiskt också blivit
3/11
7/11
8/11
12/11
Nu ska jag leta mig mot den sköna sängen och hoppas på en god natts sömn för det har det inte varit på 2 nätter.

måndag 4 november 2013

Jaha, då

har denna måndag snart gått också.
Gubben kunde sova länge och jag gick in och väckte honom vid 14-tiden för jag åkte iväg till min svägerska en sväng på eftermiddagen och träffade trevliga människor.
När jag kom hem fick jag en god fläskkotlett, pommes frites och grönsaker samt en supergod sås. Kotletterna kom grabben in med och ville att gubben skulle laga till dem för han visste inte hur man gjorde det.
Älva och kompis I ville inte ha sådan mat utan var mer sugna på pizza och så fick det bli.
Gubben gjorde sig i ordning för sista arbetsnatten denna gång och for sedan iväg och då var det dags för mig och Älva att leta oss mot sängen.
Min klocka ringde 5.30 och precis innan den ringde så vaknade jag med ett ryck. Var nog lite rädd för att försova mig och gubben skulle komma hem och väcka mig. Hade jag gjort det så hade jag haft väldigt bråttom eftersom jag började jobba 7.
Väckte på Älva och snart nog kom gubben hem och han fick se till att Älva kom till skolan.
När hon var där så gick han och la sig och sov och sov ända till närmare 13.
Jag hade då varit hemma ca 1 timme för jag slutade 11 idag.
Gubben och jag åkte ner och hämtade Älva vid skolan och jag sprang i på affären och köpte lite mjölk.
Hem en sväng och sen fick vi lust att åka till den stora staden där vi brukar storhandla(men inte denna gång) dels för att köpa ett hamsterhjul(som tyvärr var för litet för hamstern) och dels att köpa en ny radio till köket.
Vi kom hem med en klockradio till Älva också.
Var in i ett par affärer till och kom hem med lite till som vi kanske egentligen inte behöver.
Hemma blev det mat och sen fick gubben hjälpa Älva med att städa hennes rum samt möblera om.
Det är bara synd att vi/hon börjar med sånt tidigare för klockan har blivit mycket igen.
Jag hade bestämt mig för att plocka reda på all rentvätt som jag har ligger i högar här hemma, men inte ett enda plagg har jag tagit reda på.
Så min viktigaste uppgift imorgon är att tvätta och ta reda på all tvätt som ligger. Sen ska gubben och jag försöka städa upp här hemma också när vi båda två ändå är lediga.
Och är jag riktigt duktig imorgon så ska jag brodera på kvällskvisten.

söndag 3 november 2013

Ytterligare en dag

in i november har vi gått och tyvärr(känns det som) en dag närmare jul.
Gubben kom hem vid 6.30 igår morse och la sig i sängen och försökte sova.
Älva och hennes kompis I drog iväg en stund och jag gjorde mig snabbt i ordning för att göra lite nytta under tiden.
Jag fick med mig gubben på den rundan för han kunde inte sova fast klockan bara var 11 och han behövde sova betydligt mer.
Vi var ner till kyrkogården och satte blommor och tände ljus där. Passade också på att bli bjudna på kaffe av församlingen.
Sprang in på affären också så vi fick hem lite mjölk också.
När vi kom hem hade tjejerna redan kommit hem och satt och spelade datorspel.
Gubben och jag tog varsin matlåda och sen bar han upp en TV till sovrummet och försökte sova TV. Jag tror han lyckades en stund iallafall.
Tjejerna gjorde sig i ordning och sen skjutsade jag ner dem till byn och de var och träffade andra ungdomar på ett ställe.
Under tiden lagade gubben mat åt oss så det var färdigt när jag kom hem.
Sen var det bara att vänta dels på att tjejerna skulle ringa och vilja hem och dels på att klockan skulle bli så mycket att gubben skulle åka mot jobbet igen.
Det blev lite tvättat igår och lite broderat blev det också.
2/11
Upptäckte att jag broderat fel på ett ställe och blev inte alls glad på mig själv, men jag har "fuskat" till det så jag hoppas att det inte syns. Höll på att sy fel på ytterligare ett ställe, men upptäckte det i tid så det var bara att repa upp.
Färgnyanserna ligger väldigt nära varandra så det är svårt ibland att se vad som ska vara vad. Jag får väl också skylla på dålig syn och kanske inte den bästa belysningen(belysningen är bra, men inte i kombination med dålig syn) .
I natt hade Älva svårt att komma till ro och så även jag så klockan var nog närmare 2 innan vi somnade i varsitt rum.
Gubben kom hem vid 6.30 och gick in och la sig i vårt "gäst-stökrum" och hoppas på att få sova bättre där. Det är inte lätt med 2 labbar som tycker att det är dags att röra på sig när de upptäcker att man har vaknat lite grann och inte alls har lust att kliva upp.
Nu ska jag fara iväg och städa vårt städställe fast jag har inte jättelust, men det måste göras. Och jag kommer inte att vara lika duktig som jag var förra helgen och gick dit utan jag tar bilen.
I eftermiddag ska jag hem till svägerska U en stund(om jag inte lyckas glömma det för att jag aldrig gör något annorlunda på helgerna mer än att vara hemma eller jobba).
HA EN RIKTIGT SKÖN SÖNDAG!!!

lördag 2 november 2013

Hej, hopp

vad oktober gick fort och helt plötsligt var det november.
Hänt saker har det gjort kan man ju helt klart säga och allt kommer jag nog inte ihåg och allt tänker jag inte skriva här.
Gubben jobbade på sitt gamla jobb torsdagen och fredagen + måndag, tisdag och onsdag som jag skrev om. Men han kunde inte jobba där som han lovade för han fick ett annat tillfälligt arbete som började den 17 oktober och som vi inte vet om det slutar i slutet på denna månad eller nästa eller om det blir ännu längre.
Det tråkiga med detta jobb är att även han jobbar skift nu. Förmiddagsskiftet är från strax innan 6 på morron till 14 på eftermiddagen, eftermiddagsskiftet börjar strax innan 14 och slutar 22 samt nattskiftet börjar strax innan 22 och slutar 6 på morron.
Detta innebär att ibland krockar våra arbetstider, men än så länge har det fungerat ganska bra fast mina arbetstider inte är bestämda efter hans eftersom vi inte visste detta då.
Det har också varit lite krångel där han jobbar så han har varit ledig(med förhoppningsvis lön) i flera dagar.
I natt jobbar han och egentligen så skulle jag också ha jobbat, men jag har tagit semester för vi kan ju inte lämna Älva och hundar själva en natt.
Älva har tillsammans med sin klass varit till huvudstaden en dag och gått på museum. Och då fick de vara lediga en dag veckan efter.
Det har varit lite läkarbesök och provtagningar för Älva. Hon kämpar på i skolan och vissa dagar går det bättre och andra lite sämre.
Hon och kompis I är tillsammans mycket igen och det är bara kul. Kompis I har också sovit kvar här flera gånger.
Förra helgen tog gubben tåget tillsammans med sin bror L och bror U till minste bror M där de umgicks, åt god mat och gick på något museum.
Älva var hos några bekanta och jag fick på så sätt en helg ensam tillsammans med hundarna.
Det var ganska skönt första dygnet, men sen var det nästan för tyst.
På lördagen tog jag en långpromenad till vårt städställe och städade det och sen gick jag hem igen. På söndagen tog jag hundarna på en promenad.
G upptäckte för ett tag sedan att hon och jag hade likadana broderier och för skojs skull så bestämde vi oss för att börja samtidigt för att se dels vem som kommer först till sista stygnet och hur vi tänker när vi broderar. Jag kan väl säga att jag inte kommer att bli först om jag inte sätter jättefart och struntar i datorn i någon vecka.
11/10
12/10
16/10(bilden blev av någon anledning vriden)
19/10
20/10
25/10
26/10
27/10
28/10
30/10
Så här långt har jag kommit och jag kan tala om att G har kommit betydligt längre.
En tråkig sak har hänt under dessa veckor och det är att ett av Älvas marsvin blev sjuk och dog. Vi fick då lite bråttom att hitta en kompis till marsvinet som blev kvar och vi lyckades med det.
Det har varit en ganska skön oktober, men nu har hösten verkligen kommit för att stanna. Vi hade också minusgrader för några veckor sedan så gubben fick bråttom att sätta på nya vinterdäck på bussen. Min bil har inte fått vinterdäcken än för det blev varmt igen.
Nu ska jag avsluta detta och leta mig mot sängen där jag får sova ensam inatt eftersom gubben jobbar.
Känns lite konstigt för det är ju jag som gör mig i ordning på kvällen och åker iväg och jobbar, men ikväll så var det han.