söndag 29 september 2013

Några bloggar

jag följt har haft blogguppehåll och bland annat en har jag funderat över. Och det är på grund av att det är en av de första bloggarna jag började följa en gång i tiden.
Jag har också haft ett blogguppehåll på ganska precis en månad nu och inte har det saknats något att skriva om egentligen, men orken har inte riktigt funnits.
Det har varit en ganska jobbig månad detta.
Älva var sjuk flera dagar i början på månaden och gubben var på fackkurs mellan den 3 och 5 september. Jag hade då 2 dagars semester och försökte göra lite nytta här hemma.
Fredagen den 13 september så jobbade gubben sin sista arbetsdag på sitt jobb och numera kan han titulera sig arbetssökande.
På måndagen den 16 september åkte han till arbetsförmedlingen och anmälde sig som arbetssökande. Där satt han i 2 timmar och knappade på en dator. Och nu den 3 oktober så kommer han att få basinformation som man tycker att de arbetssökande ska få samma vecka som de kommer till arbetsförmedlingen. Vi/han får väl veta då vad som ska göras.
Han har en jobbcouch(?) som han fått genom sitt gamla jobb som hjälpt honom med att skriva CV och lite annat. Han har varit till henne en gång i veckan och fått hjälp och det är väl meningen att hon ska vara kvar en stund till.
Och han har inte legat på latsidan utan sökt några jobb, varit runt på lite arbetsplatser och frågat och lämnat CV.
Vad vi hoppas på är att han ska få ett bra jobb nära. För han behövs här hemma ganska ofta.
Själv har jag jobbat och haft mina lediga dagar precis som vanligt.
Försökt göra nytta här hemma, men inte lyckats hela vägen tyvärr.
Handarbetat har jag gjort ganska mycket och vi har kunnat sitta ute väldigt länge på altanen och njutit av det fina höstvädret, men nu är nog den tiden snart förbi. Fast det har varit varmt och skönt idag.
Bilder på broderiet kommer en annan dag.
Jag har varit och tackat av 2 arbetskamrater som har nya jobb och snart kommer vi att få nya arbetskamrater att lära känna.
Jag har även skämt bort mig alldeles ensam på en liten tripp torsdag-fredag i förra veckan. Och jag lovar att det var välbehövligt för mig. Tänkte inte ett dugg på dem här hemma och det var det som var meningen med min tripp.
Den här helgen har Älva varit hos några bekanta och igår så var gubben och jag på 30-års kalas. Gubbens äldre bror L:s dotter M var det som blev så ung.
Idag så har bror L och gubben varit och hämtat/köpt en mini skogsmaskin. Och den är verkligen mini i mina ögon, men de säger att den är bra och då får jag lov att tro dem.
Jag har varit hemma och tvättat lite, gjort rent kaninburar, dammsugit och skurat några golv och fastnat framför datorn.
Vi har faktiskt varit lite duktiga och promenerat lite och jag har använt vårt gåband flera gånger, senast idag.
Men nu är det dags för sängen och klockan ringer 5.30 i morgonbitti.

6 kommentarer:

 1. Ibland prioriterar man annat och då får bloggandet komma i andra hand. Hoppas din gubbe hittar ett bra jobb snart och nära, jobbigt när man inte vet hur det blir

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen det löser sig med jobb för din man.
  Jag slutade ju blogga av en annan anledning, men jag håller med dig man blir bekväm efter ett tag. Den sista tiden har jag verkligen längtat efter det här. Det var väl det som gjorde att vi äntligen fick hem en dator. Nu ska jag bara hitta orden igen.
  Vi får helt enkelt göra det bästa av vad vi har.

  SvaraRadera
 3. Ibland hinner man inte med allt man vill och då måste själva livet få gå före. Hoppas det löser sig med jobb och så, har själv varit arbetslös så jag vet hur jobbigt det kan vara.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas också att det löser sig snabbt med jobb! Och att ni får en lugnare period med mindre bekymmer!
  Man undrar ju lite när det blir tyst från en blogg men det är ju så, ibland finns varken tiden eller lusten Och då är det inte någon idé, men det blir ju tomt när de man brukar läsa tystnar!

  SvaraRadera
 5. Ja du. Ibland blir det blogguppehåll utan att man egentligen inte tänkt det. Det blir liksom bara inte av! Och nu är det verkligen dax att sova. Sov gott!

  SvaraRadera
 6. HAr tänkt sluta många gånger.... Men så kan jag itne. De har nog ersatt dagboken jag skrev förritiden.
  Håller tummarna för att gubben din får jobb snart!

  SvaraRadera