fredag 9 augusti 2013

Jag blir

galen, men dagarna går alldeles för fort och jag hinner ingenting känns det som.
På måndagen blev det väl lite tvättat(om jag inte minns helt fel), men inte mycket annat gjort innan jag åkte till jobbet och tjänstgjorde mellan 15 och 20.
Hämtade Älvas killkompis M så de lyssnade på musik och tittade på film hela eftermiddagen.
Varmt var det även denna dag.
Vad gubben gjorde när han slutade jobba vet jag inte, men han lagade iallafall mat till sig, Älva och killkompisen M.
Blev på tok försent i säng även denna kväll med tanke på att klockan ringde 5.30 på tisdagsmorgonen. Det var jättejobbigt att kliva upp, men det var bara att bita i det sura äpplet för det var jobb för mig mellan 7 och 11.
Gubben jobbade som vanligt mellan 7 och 16 och direkt efter jobbet följde han min farsa och köpte nya sandaler och sen hjälpte han bekant J med att flytta lite grejer.
När jag kom hem efter jobbet var jag både seg och trött så nyttiga saker blev inte gjorda.
Hörde åskan på håll så jag drog ut internet och sen var det utdraget hela eftermiddan och kvällen, även natten för vi visste inte om eller när åskan skulle komma tillbaka. (Kom inte tillbaka)
Jag satt iallafall ute på altanen och lyssnade på regnet och broderade lite.
Och ett steg närmare målet kom jag
Resten av eftermiddagen/kvällen fortsatte gå i seghetens tecken och det var skönt att lägga huvudet på huvudkudden och sova sen när det var dags.
Onsdagen kom och gubben klev upp och åkte till jobbet som vanligt och jag for mot mitt jobb till 14 och stannade där till 21.
Under tiden jag var på jobbet så åkte Älva och gubben till min arbetarkommun och gick in i en djuraffär och ut kom Älva med en guldhamster som gubben lovade henne(hon köpte den för helt egna pengar). Jag har sagt nej till fler djur och gubben sa att jag inte fick arg på henne utan jag skulle bli arg på honom. Och jag sa att han skulle få något straff för det.
Han sa att han kunde sova ute, men det tyckte jag var för lindrigt och jag skulle hitta på något bättre.
Så i nuläget finns i detta hem: 3 hundar, 3 katter, 6 kaniner, 2 marsvin och 1 guldhamster!
De 3 sista får Älva sköta helt själv när hon är hemma för jag tänker inte ta hand om dem.
Torsdagen kom och gubben drog till jobbet som vanligt och jag sov till strax före 8.30.
Segt var det även idag och dagen började med uppehåll och mitt på dan så kom regnet. 20 mm regnade det till 19.30-tiden på kvällen.
Vad jag gjorde iallafall var att ställa i ordning saftmajan för sista omgången saft och den fick stå och puttra tills det var klart.
När gubben kom hem hjälptes vi åt att först koka 4,5 flaska svartvinbärssaft och sen blev det 20 burkar svartvinbärsgelé.
Straffet från onsdagen fick gubben då vi(jag) lyckades koka över saften(medan gubben pratade med sin far i telefonen) så det rann över hela spisen och ner på golvet. Han fick ta reda på alltihopa + att han diskade upp all disk efter oss.
Resultatet
Idag är det fredag och hitintills är det uppehåll, men den där solen har gått och gömt sig.
Gubben är på jobbet och får se om han får sluta 13 för då hinner vi träffas innan jag måste åka till jobbet och jobba mellan 15 och 20.
Har en del måsten att göra där och ett av dem är att fixa fram smörgåstårta till kvällsmaten. Och jag hoppas innerligt att det finns att köpa på affären. Annars vet jag inte vad jag gör. Får skylla mig själv då för dålig planering.
Det nyttiga jag gjort idag är att jag har sorterat tvätten, men jag har inte tvättat något för det är ju inget torkväder idag direkt.
Finns ju en hel del måsten att göra här hemma och det skulle behövas dammsugas, men det vill jag ju inte börja med för tidigt eftersom Älva ligger och sover när jag kliver upp.
Har mina funderingar på hur det ska gå för snart börjar skolan och vi måste vända tillbaka dygnet ordentligt för oss alla 3.
Och just, just nu så tittar den lilla solen fram och jag hoppas den stannar framme resten av dagen.
HA EN SKÖN FREDAG ALLIHOPA!!!

2 kommentarer:

  1. Inte ett enda svartvinbär på buskarna här utanför... De måste blivit för gamla... Tänk att de är en hund du broderar. De är länge sen jag bestämde att de var en indianhövding :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, han var som en hövding när han levde ;-)

      Radera