fredag 30 augusti 2013

Hoppsan och ojsan,

nu var det visst länge sedan jag skrev något här.
Jag har tänkt och tänkt göra det, men så har något annat kommit emellan.
Kommer nog att bli ganska långt nu och det är inte säkert att alla orkar plöja igenom texten, men jag hoppas att ni orkar kolla på bilderna jag kommer att lägga in.
Jag kommer heller inte att komma ihåg allt jag gjort under dessa veckor som gått, men lite ska jag nog komma ihåg.
Tisdagen den 13 var en sådär segdag och det hände inte alls så mycket, men lite broderat fick jag iallafall.
Här började det kännas att den var på väg att bli klar
Och när dagsljuset tog slut så blev det lite stickning på disktrasan och om jag minns rätt så blev den helt klar. Så under sommaren har jag nu stickat 6 stycken.
Jag hade en lyxig vecka och enda dagen jag jobbade denna vecka var på onsdagen och då mellan 15 och 20.
Vad jag gjorde innan jobbet det står skrivet i stjärnorna.
Torsdagen var jag ledig och förhoppningsvis blev det något vettigt gjort. Vad jag vet är att jag broderade ytterligare några stygn.
En bit närmare målet
Fredagen kom och där är det samma sak med minnet, men något gjorde jag iallafall.
Om jag hade tur att vara ledig mycket så jobbade gubben hela veckan och Älva hade sin sista sommarlovsvecka.
Och ytterligare en bit närmare målet
På lördagen åkte jag, gubben och Älva till vår länshuvudstad och gick på 2 loppisar. På det första hittade vi några elefanter, en häst, en delfin och en takfläkt. Allt till bra pris. På det andra stället hittade vi en brudkista, tyvärr lite defekt, men vi köpte den och i den ska vi samla ihop saker som Älva får som är bra att ha när hon flyttar hemifrån en gång i framtiden.
Vi hade en riktigt rolig utflyktsdag och vi var till några andra affärer också.
Och på kvällen så hände detta:
Jag trotsade mörkret och mitt broderi blev äntligen klart!!!
Det blev nästan tomt när jag var färdig, men ack så skönt. Nu ska den bara pressas och monteras.
Söndagen kom och det blev en slöardag till och laddning inför skolstart för Älva.
Och jag kunde ju inte låta bli att handarbeta lite så jag tog fram broderiet jag började på i våras och som jag la undan för att få taxbroderiet färdigt.
Labradoren som Älva kallade åsnan när jag började på den
Måndagmorgon kom och gubben åkte till tandläkaren innan han började jobba och jag väckte på Älva så vi kunde åka ner till skolstarten.
De har fått ett nytt klassrum och de ska inte vara så många som kommer och går under dagen så förhoppningsvis får de arbetsro nu.
Efter uppropet åkte vi hem och jag gjorde mig i ordning för en arbetsdag mellan 14 och 21.
När jag kom hem så hade gubben och Älva varit och köpt en ny hamsterbur till hennes hamster och sen var hon jätteledsen och nästan otröstlig.
Att vara ung och kär är inte alls lätt.
På tisdagmorgon åkte gubben till jobbet och Älva klev på skolbussen strax efter 7 och jag satte mig i bilen en liten stund efter och åkte till jobbet och jobbade mellan 8 och 12.
På eftermiddagen hade vi ytterligare en kris som löstes lite grann iallafall.
Gubben var också på en hälsoundersökning som jobbet hans hade ordnat och "chefen" hade fixat till tidigare tider för gubbarna så att även min gubbe skulle få gå på den innan han slutar jobba där(han slutar inte frivilligt om någon tror det).
Jag var helt slut både psykiskt och fysiskt efter eftermiddagens kris så så mycket gjort fick inte jag det.
Onsdagen kom och gubben drog till jobbet, Älva tog skolbussen till skolan och jag for till jobbet mellan 8 och 12.
Gubben hade min bil och var in och besiktade den och tyvärr blev det ombesiktning.
Meningen var att Älva skulle åka skolbuss hem också, men hon ringde lite snällt och frågade om jag kunde hämta henne och snäll som jag är så gjorde jag det.
Som tur var så hade gubben energi på kvällen så han dammsög och torkade golv medan jag umgicks med Älva en stund.
På torsdagen hade gubben semester(har semesterdagar kvar som han hellre vill vara ledig på än att få det i pengar, men tyvärr så kommer han nog att få några dagar i pengar) och jag hade ledig dag.
Vi fick besök på förmiddagen och Älva orkade inte åka till skolan efter det.
Men vi gjorde en liten utflykt och köpte blommor till gravarna och sen var det visst något mer vi gjorde.
På fredagen tog Älva skolbussen till skolan och jag och gubben pysslade lite hemma.
Åkte till kyrkogården och planterade blommorna vi köpt och sen var vi till banken så att jag kunde beställa ett nytt bankkort.
När vi kom hem så satte vi oss med alla våra gamla kort som legat i flera år och plockade bort negativen och la in dem i kassaskåpet som vi köpt. Nu ska bara korten sättas in i album också.
Älva smsade och undrade snällt om någon kunde hämta henne vid skolan och snäll som gubben var denna gång så åkte han.
När hon kom hem så packade hon i ordning lite kläder och så skjutsade vi henne till ett par bekanta som hon skulle hälsa på.
Gubben och jag åkte hem och gjorde inte mycket efter det.
Halvsex på lördagmorgonen ringde min klocka och det var bara att kliva upp och åka iväg och jobba. Jobbade mellan 7 och 16.
Gubben åkte iväg och städade vårt städställe och sen motionerade han gräsklipparen i 2 timmar.
Älva skulle vara borta ända till söndag, men blev sjuk med hög feber så hon kom hem på lördagen och somnade väldigt tidigt.
På söndagen hade vi sovmorgon för jag började inte förrän 12, jobba till 20, men strax efter halvåtta hörde jag en tax som skällde till och ville ut så det var bara att klä på sig och kliva upp.
På så sätt hann jag städa kaninburarna innan jag for till jobbet.
Måndagmorgon och både gubben och jag for till jobbet medan Älva var hemma och sjuk. Hon vaknade tidigt och kunde inte somna om så hon var vaken när vi for iväg.
Hade hög feber även då och ont i huvudet och ville egentligen åka iväg, men vi sa ifrån.
Jobbade mellan 7 och 14. Och det hände inte så mycket för mig när jag kom hem för jag var för trött. Misstänker att nån tvättmaskin blev körd iallafall.
Kommer inte ihåg om det var måndagen eller tisdagen gubben var ut och klippte lite mer gräsmatta i 40 minuter. Han måste hitta en annan motionsform när det där tar slut och jag måste hitta min motivation.
Tisdagen jobbade gubben och jag var ledig. Älva sjuk. Gjort fick jag nog något, men vad kommer jag inte ihåg. Tvätt säkert.
Gubben tog min bil och verkstan hämtade den på hans jobb och jag hade bussen hemma om jag/vi skulle åka någonstans.
Om jag inte fick något annat gjort så blev det lite arbete på detta iallafall.
Nu liknar det mer en hund än en åsna
Onsdagmorgon och gubben har tagit semester i dagarna 3 och jag jobbade 8 till 15 där 3 timmars personalkonferens ingick. Fick ta bussen för min bil blev inte klar under tisdagen.
Älva hemma även denna dag.
När jag kom hem och hade varit hemma en stund så fick jag ta bussen igen och åka ner och gratulera min far som fyllde år. Köpte trisslotter till honom och han vann 30 kronor på 3 av dem. Hade köpt 10.
Under tiden jag var borta så var gubben och Älva iväg till stallet så hon fick träffa hästarna och åka lite vagn efter hästen B.
Torsdagen klev vi upp ganska tidigt, men tyvärr orkade inte Älva till skolan. Gubben hade semester och jag jobbar nu i natt.
Gubben städade vårt "kallrum" och hittade en bänk därinne. Själv satte jag beting på mig att jag skulle ta reda på all rentvätt och det gjorde jag förutom det som låg i torktumlaren och det som skulle strykas.
Gubbens föräldrar kom över en sväng och fikade. Svärmor behövde hjälp med en mobiltelefon.
När de åkt så hämtade gubben min bil som var lagad, servad och ombesiktad så det behöver vi inte tänka på nu.
Jag la mig ute på altanen och somnade till en stund och det var välbehövligt, men skulle nog varit lite längre.
Gubben fixade mat och Älva var glad för hon var kompis med killkompisen igen.
Inte lätt att vara ung och inte lätt att vara vuxen och försöka hänga med i svängarna.
Jag har börjat på en ny "Förkvällssjal" som jag ska att variera med när jag broderar eller stickar disktrasor.
Kommer inte riktigt ihåg när jag började med denna. Och jag måste fästa trådarna på den första för annars kan man väl inte räkna den som riktigt färdig?
Nu är klockan 4.40 och 7.15 slutar jag. Jag har gjort de måsten jag kan göra här på jobbet så det är helt klart. Känner för att åka hem nu och sova, men det går inte alls.
När jag åker hem så kommer jag inte att vara tillbaka på jobbet förrän nästa fredag. Jag har lediga dagar och sen har jag tagit 2 semesterdagar för gubben ska på kurs med facket.
Det har varit mest fint väder, men nog märks det att det går mot höst för kvällarna har varit kalla och så börjar det blir mörkare också.
Det blev en del att läsa, men orkade ni inte det så hoppas jag att ni tittade på 3 första bilderna iallafall för jag är riktigt stolt över mig själv att den blev klar. Hade bestämt mig för att den skulle vara klar innan augusti var slut och så blev jag klar i mitten av månaden istället. Och den har ju som sagt "bara" legat i över 20 år.
HA EN RIKTIGT SKÖN FREDAG IDAG!!!

1 kommentar: