lördag 27 juli 2013

Okej, nu

har det gått flera dagar igen och det känns som allt har gått i ett.
Varmt har det varit så jag får väl skylla bloggtorkan på det.
I tisdags var det jobb för gubben som drog iväg strax innan 6.30. Jag tog lite sovmorgon och väckte på Älva en stund senare.
När jag åkte till jobbet så följde hon med bekant J och hennes sambo och gjorde lite grejer och var till stallet och träffade hästarna.
Gubben fick en liten lugn kväll för sig själv en stund och det behövde nog han också ha.
När jag kom hem så satte jag mig ute på altanen, men jag orkade inte ta tag i broderiet så det fick vila utan det blev disktrasestickning ett tag istället.
La mig alldeles för sent med tanke på att klockan ringde 5.30 även för mig på onsdagsmorgonen.
Jobbet kallade mellan 7 och 11.30 och gubben fick slita mellan 7 och 16.
Älva mådde inte så bra på morgonen när vi åkte, men hon piggade på sig så när gubben kom hem så åt vi och sen gjorde vi en shoppingrunda till staden där vi brukar storhandla för att titta efter lite kläder till Älva.
Vi hittade faktiskt 2 par shorts till henne på rea och sen lite tröjor också. Och vi hittade lite till mig också och även till gubben. Det vi handlade på den affären gick på strax 640 kronor(tror jag det var) och det skulle ha slutat på mer om det inte var halva priset på en del varor.
När vi kom hem därifrån så gjorde jag måstet som jag skulle ha gjort på måndagen och det var att städa kaninernas burar. Det går inte att göra mitt på dagen för det är alldeles för varmt både för dem och för mig.
Efter det blev det en liten stund på altanen innan läggdags.
Torsdag var det arbetsdag för gubben så klockan ringde 5.30 och jag fick sovmorgon
Jag började jobba 12 och slutade 21. Idag var jag, en personal till och 2 boende på utflykt och såg utomhusteater.
Älva följde med bekant J och hennes sambo och köpte en cykel och gjorde lite mer under eftermiddagen.
När gubben slutade hämtade han släpkärran här hemma och hjälpte bekant J och flytta grejer från ett stall till ett annat + att innan det så var de iväg till affären som säljer mycket till bönder och köpte bl.a spån till hästarna.
När jag kom hem blev det en stund ute på altanen innan det var läggdags och gubben gick och la sig lite tidigare för hans klocka ringde 5.30 även fredagmorgon.
En liten sovmorgon fick jag även idag.
Älva hade en seg dag och det tror jag beror lite på värmen också för inte gör jag heller så många knop dessa dagar.
När gubben slutade jobba så åkte han och Älva iväg och hjälpte bekant J och hennes sambo att flytta hennes hästar från ett stall till ett annat stall.
Under tiden de var borta så fick jag äntligen det rycket som jag skulle haft för längesedan, jag dammsög golven och fick bort hundhåret. Hundarna släpper mycket nu när det är varmt.
När det var gjort så satt jag mig med broderiet och ljudboken på altanen och njöt av att det blivit lite svalare ute.
Den söta tungan syns nu
Älva och gubben hade pizza med sig hem så den avnjöts och sen tittade jag och gubben på "Harry Potter och dödsrelikerna" del 1.
Dagsljuset fanns inte kvar då så det blev disktrasestickning istället.
Klockan blev mycket innan vi kom i säng och i morse så vaknade jag vid 8 och klev upp. Hade tänkt sätta mig ute och brodera och lyssna klart på boken, men så satte jag igång datorn och sen kan ni ju gissa vad jag gjorde.
Har tvättat lite och ska fortsätta sen.
Gubben fick ett ryck och har varit ner till återvinningsstationen med lite skräp.
När vi var ut och titta i ett av förråden så hittade vi det som jag har undrat vad vi har ställt någonstans när vi tog bort en bokhylla.
Jag såg dem i en blogg som jag följer( Loppis Entusiasten ) och blev riktigt nostaligisk. De här hade mina föräldrar hemma och jag tog reda på dem när mamma dog och pappa flyttade.
Älva har också fått ett ryck och håller på att storstäda sitt rum.
Jag ska ta mig lite fika och sen inte göra så mycket mer tror jag.
HA EN FORTSATT SKÖN LÖRDAG!!!
P.S. Lite regn skulle jag vilja ha så det rensar luften D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar