söndag 21 juli 2013

25-årig bröllopsdag

har jag och gubben!
Vi gifte oss en torsdag av alla dagar bara för att retas lite med folk
Prästen som vigde oss var nervös för han var nybliven präst och detta var hans första vigsel. Han är också bara ett par år äldre än oss.
Blev ju inte så mycket bättre med att kantorn spelade fel psalm ett par gånger.
Prästen stod där och sa högt och tydligt nu tar vi psalm nummer(kommer inte ihåg numret) så kantorn skulle höra, men han spelade samma psalm en gång till och kyrkvärden fick fart under benen och rusade upp till honom och rättade honom.
Brudnäbbar var gubbens äldsta bror L:s dotter M och sonen M och de var 4(snart 5) och 2 år.
Gästerna var våra respektive föräldrar och syskon med familjer samt gubbens älskade farmor E(hon fyllde 88 år det året), mina morbröder och en kusin till mig + en bekant(som var som en farbror för mig).
Bröllopsmiddagen hade vi i gubbens äldre bror L:s hem(granne med oss) och hans fru M var den som stod för den goda maten. (Vi betalade, hon lagade)
Min bror P och kusinen och morbror G åkte och hämtade vår bröllopstårta i fru M:s gamla hemkommun.
Och när de kom hem med tårtan och hade visat den så råkade de trycka till locket lite så texten blev lite kladdig(men inte gjorde det oss något för den gick ju att äta).
Gubbens yngre bror U gjorde lumpen precis då och var tvungen att ha permission den dagen. Hans överbefäl ringde till fru M och frågade om han verkligen skulle gå på bröllop en torsdag. När han fick ja från henne så undrade han lite vad det var för konstiga människor vi var.
Gubben och jag blev på förmiddagen skjutsad till fotografen av äldre bror L och med oss hade vi också M och M för de skulle ju vara med på bröllopsfotot.
Fru M tyckte vi hade beställt tid lite för tidigt, men vi konstaterade efteråt att det var ganska bra för ungarna hann leka av sig lite innan det var dags för kyrkan.
Bröllopsbuketten stannade vi vid blomsteraffären och hämtade på väg till fotografen.
Det var en trevlig dag och i present fick vi bl.a silverbestick, en symaskin, något från gubbens släktingar och fler grejer som jag inte kommer ihåg.
Att det blev en torsdag var egentligen en slump för vi hade tänkt ta onsdagen den 20 juli(min morbror G:s födelsedag), men min bror P och min mamma och vår bekant var till England och turistade och kom hem på onsdagsmorgonen och det skulle inte ha varit så kul att gå på bröllop på eftermiddagen trötta.
Ja, det var den dagen för 25 år sedan och jag hoppas att det blir många, många bröllopsdagar till. Hade vi gift oss samtidigt som vi blev ihop har vi snart då varit gifta i 36 år.
P.S. Min mamma kom på under kvällen att egentligen så skulle väl hon och pappa stått för kalaset, men vi talade om för henne att vi inte ville ha det så. Och jag hade ingen "riktig" bröllopsklänning utan hittade en jättefin vit klänning och gubben hade en vit kavaj med gröna ränder och en grön slips och ljusa byxor. Brorsdotter M hade grön kjol och vit blus och brorson M hade gröna byxor och en grön slips och vit skjorta. Hon hade en liten blombukett och han en käpp med blommor. Brudnäbbarna satt på altarringen och när brorsonen tyckte det var lite tråkigt så lekte han gevär med käppen, men mamma(fru) M gav en arg blick och han slutade direkt.
När vi gick in i kyrkan gick brudnäbbarna lugnt och stilla, men när allt var över hade de bråttom ut.
De kastade ris på oss och när jag gick på toaletten senare så ramlade det massor av riskorn ur klänningen. D.S.

2 kommentarer:

  1. Grattis! Roligt att tänka tillbaka på trevliga dagar man haft...

    SvaraRadera
  2. Grattis till ett långt äktenskap! Lite tur och lite vilja tror jag man behöver för att få till det så länge... (Vi firade 20-års dag tidigare i somras!)

    SvaraRadera