fredag 15 februari 2013

Usch och fy

vad trött jag blir på mig själv!
Nu har det gått över en vecka och jag har inte präntat ett enda ord på bloggen!
Vad är det för fasoner?
Ja, jag ska bättra mig.
Vad har då hänt sen förra torsdagen?
Fredag: Gubben höll ställningarna här hemma denna dag och när Älva var i skolan passade han och jag och åka och storhandla där vi brukar storhandla. Och hem kom vi med mycket mat och sånt som vi behövde.
När allt var upplockat och klart var det bara för mig att dra till jobbet och tjäna ihop lönen mellan 15 och 20.
Om jag minns helt rätt så hamnade nog Älva och gubben i stallet en stund.
Lördag: Väckarklockan ringde 5.30 och jag konstaterade ganska snabbt att det var lördag och det var jag som skulle kliva upp. Arbetsdag mellan 7 och 15, men blev kvar på jobbet lite längre eftersom jag samåkte med arbetskamrat KE och hon slutade 16.
Gubben åkte iväg och städade vårt städställe när jag kom hem och jag skjutsade Älva till stallet så hon fick vara där en stund. Hon blev hemskjutsad av bekant J:s sambo R och det blev sen mat här hemma med tacos åt hela bunten.
Söndag: Och min dag på jobbet började inte förrän 12 och slutade 20, men ikväll blev jag kvar till 21 för jag och KE samåkte även idag.
Gubben och Älva åkte till den stora staden där vi storhandlar och inköpte en baddräkt till Älva på köpcentret där.
När jag åkte hem från jobbet hade jag denna med mig hem
och en påse med fina korsstygnsbroderier.
Det var min arbetskamrat AH som håller på och städar och rensar lite hemma och hon vet att jag/vi gillar elefanter och jag broderar mycket. Så istället för att ha broderierna liggade så fick jag dem och elefanten passar perfekt till vår samling.
Måndag: Gubben fick hålla ställningarna här hemma idag också och jag åkte och jobbade mellan 8 och 12.
Hem en sväng och fick lite i magen och sen hämtade jag Älva vid skolan och åkte till frisören med henne så hon blev klippt och fick slingor i håret. Och jag fick en klipptid till nästa vecka jag.
Gubben var duktig hela dagen och plockade och städade här hemma.
Tisdag: Och det var min tur att hålla ställningarna medan gubben var på en heldag med facket. Skjutsade Älva till skolan och sen försökte även jag göra lite nyttiga saker, men riktigt hur det gick ska vi inte diskutera här.
När jag hämtat Älva vid skolan hämtade vi bekant J och åkte hem en snabbis för ombyte och lite i magen. Sen bar det iväg till stallet och medan Älva och bekant J höll på med hästar och foder så tog jag 1 timmes promenad i snö både i luften och på marken. Skönt var det iallafall att ha gjort det.
På tisdagkvällen klagade Älva ganska mycket över att hon frös och när hon tog tempen hade hon 37,7.
Gubben dammsög klart här hemma medan han väntade på att vi skulle komma hem.
Onsdag: Även denna dag min dag här hemma. Älva kom ner och såg inte alls pigg ut och talade om att hon hade 38,8 i feber, men hon skulle absolut till skolan. Fick i henne Alvedon och sen var det bara att skjutsa ner henne och kompis I(som vi hämtade på väg) skolan. Älva klarade sig till 10.30 sen fick jag hämta henne och hon somnade nästan direkt när hon kom hem och sov flera timmar.
Gubben var till doktorn på förmiddan för läkarkontroll pga diabetesen och han fick mer medicin för blodtrycket var lite för högt och det är visst viktigt när man har diabetes 2 att blodtrycket är bra. Även sockret ligger lite för högt just nu, men vi vet ju vad det beror på så vi kan inte skylla ifrån oss.
Efter jobbet och maten åkte han iväg och skaffade färg till rummet ute i kojan och han fick även tag i golv till rummet.
Torsdag: Gubben till jobbet som vanligt. Jag och Älva fick sovmorgon eftersom hon även hade feber på onsdagskvällen och hon är både hostig och snuvig.
Hon orkade sitta framför datorn nästan hela dagen och det var skönt att se.
Gubben gick ut till kojan och målade första varvet på väggen.
Fredag: Gubben till jobbet även idag och Älva och jag fick ännu en sovmorgon. Hon var inte så pigg på att inte gå till skolan, men jag tror nog att det lönar sig att vara hemma en dag extra. Och idag mitt på dan var hon feberfri.
Jag känner mig inte 100% frisk så jag har tagit det lilla lugna jag också
Hämtade hö till kaninerna gjorde jag för det var slut hos dem. Sen sorterade jag de sista påsarna broderigarn som låg kvar, men jag har ännu inte sorterat ihop färger som är samma för jag måste ha extra ögon för en del ser inte riktigt, riktigt lika fast de har samma färgnummer.
Så har dagen idag sett ut hitintills och man blir inte så jätteglad när man tittar ut genom fönstret för det har varit ganska grått och trist och just nu kommer det ner något från himlen.
Gubben kom precis hem och han hade hämtat lite medicin åt Älva och handlat lite mjölk innan.
HA EN FORTSATT SKÖN FREDAG!!!

4 kommentarer:

 1. Jag är lika, man orkar inte alltid eller sedan har man inte tid att uppdatera i bloggen, men sedan är det väl så roligt, när det finna något roligt att läsa. :) trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar ju inte så lång tid att skriva något egentligen och jag sitter ändå vid denna dator på tok för mycket så jag borde ju ha tid ;-)

   Radera
 2. Trevlig helg!
  Jag trodde jag skulle lägga ner för ett tag sedan. Men så saknar jag er alla..... och så fortsatte jag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att du fortsatte för jag saknade när du inte skrev och det är härligt att se bilder från Norrland :-)
   Saknar faktiskt en och annan bloggare som inte bloggat på länge. Undrar lite vad som hänt dem.

   Radera