onsdag 22 februari 2012

En maskin

tvätt blev iallafall körd idag.
Eldat i vedpannan blev det också till slut.
Och äntligen efter 7 svåra år och 8 bedrövelser så kom det upp nya gardiner i vårt finrum.
Det har blivit dammtorkat därinne också och nya dukar är pålagda. Nu är det bara det stora bordet som ska ha en annan duk och golvet som ska dammsugas.
Detta har tagit mig hela dagen. Inte haft ork, lust till så mycket idag så detta som jag gjort har jag tvingat mig själv till.
Imorgon måste jag göra 3 rulltårtsbottnar + 1 sockerkaka så vi kan göra tårta på fredagkväll. Vi måste handla lite/mycket imorgon också.
Resten av huset ska städas också.
Gubben kom hem även idag, bytte om och drog ut i skogen och hämtade hem ett lass ved.
Älva har haft kompis I här idag så de två har roat sig själva med både musik, dator och film.
Denna paradhandduk har jag letat efter i ett par veckor nu och jag hittade den samtidigt som jag hittade vattumannentavlan.
Paradhandduken har jag broderat för ca 24 år sedan. Den var inte riktigt färdig den dag då jag och gubben gifte oss, men jag satte upp den med hjälp av 2 säkerhetsnålar bara för att den skulle vara på plats. Den är broderad med blåmelerat garn och efter tryckt mönster på tyget.
Min älskade paradhandduk
Jag har en till broderad paradhandduk ligger i mina ägor och den har min mamma broderat, men den passar tyvärr inte till gardinerna som jag har sitter uppe just nu.
Gubben och Älva sitter och tittar på nån film och jag sitter och leker med datorn och längtar till sängen.
Idag har det varit ett sånt väder som gör att jag vill bara vill lägga mig under täcket och sova.
Det är halt ute, blankis och så regnar det ordentligt.
Jag har varit ute en liten sväng tillsammans med Älva, men inte var promenaden särskilt trevlig på grund av halkrisken, men sällskapet var trevligt. :-)
Nej, nu väntar sängen så:
GOD NATT OCH SOV GOTT!!!
OCH DRÖM OM BÄTTRE VÄDER I MORGON!!!

1 kommentar:

  1. Oj så duktig du har varit. Jag har min städning kvar. Har inte så mycket att städa efter vi flyttade från huset, bara tre rum o kök och det känns riktigt skönt.

    Kram

    SvaraRadera