fredag 30 september 2011

Fredagförmiddag har

snart gått och jag var uppe med tuppen även idag.
Ledig är jag, men jag fick inte gå omkring och strosa i lugn och ro för jag skulle på tandläkar/hygenistbesök 8.30.
Hon tog röntgenbilder, kollade tandkött och tog bort tandsten och sen gav hon mig en ny tid för att fixa till en tand som håller på att gå sönder igen. Jag bet sönder tanden för ca 11 år på en kaka och nu i somras på började den kännas konstig. Plastlagningen håller på att lossna, men nu ska det fixas till.
När jag nu ändå var nere på vårdcentralen så passade jag på att lämna tillbaka kryckorna som Älva fick låna när hon stukade foten.
Efter det åkte jag upp på byn, ställde bilen vid torget gick till Minuten och tog ut lite pengar. Klev in på affärn och köpte lite fil till gubben. Promenerade tillbaka till torget och stoppade in filen i den. Gick till tjejen som säljer ägg och potatis på torget och handlade av henne.
For sedan vidare mot macken för att ge bilen lite soppa. Blir lite irriterad för tankautomaten var avstängd. Ställde mig vid kassatankarna och tankade bilen. Bilisten som kommer efter mig tittar åt automathållet och säger att de fungerar ju. Och det gjorde de för de hade bytt till nya tankar där man sätter i kortet i tankapparaten. Förr stod betalautomaten för sig och pumpen för sig. Jag såg ju bara de svarta sopsäckarna på betalautomaten. ;-)
Jag var visst inte den första som gjort så och säkert inte den sista. :-)
Fick tipset av killen i kassan att jag inte ska stoppa in kortet som jag brukade göra i den gamla betalautomaten utan vända på kortet. Det var visst flera som kommit in och sagt att det måste vara något fel på apparaten för den tog inte deras kort. ;-)
Tänk vad vi människor har svårt för förändringar egentligen. Det ska alltid vara som det alltid har varit. Men som tur är så brukar vi lära oss nytt allteftersom det kommer(vi är ju tvungna eftersom det vi kan försvinner).
Solen skiner vackert ute och det är riktigt skönt ute.
Nu ska jag motionera dammsugaren för den där Inga har inte gjort sitt jobb idag heller medan jag har varit borta. ;-)
HA EN FORTSATT SKÖN FREDAG!!!

1 kommentar: