tisdag 9 augusti 2011

Sicken dag vi

har haft idag.
Den började bra med sol och jag vaknade tidigt och fick en stund för mig själv.
Startade en tvättmaskin och när jag suttit och läst tidningen så började jag ta fram strykbräda och strykjärn för att stryka allt det där som jag vill stryka.
Gubben gick ner och fixade lite på det som ska bli en dörr och jag pysslade då med mitt.
Han kom in igen för han skulle åka iväg med G och E för att fixa en diskmaskin till dem + köpa en backspegeln till grabbens bil.
Jag stod och strök och efter en stund så tyckte jag det jag strök inte blev slätt nog och så rann det för mycket vatten om strykjärnet och ingen ånga.
Samtidigt satt G vid datorn och skulle kolla en sak på nätet när jag började svära lite. Hon kom och tittade lite konstigt på mig och undrade vad som stod på för hon hade tappat internetet.
Det visade sig att det gått en propp(en nyare modell av propp som man bara petar upp när den har gått). Jag såg det inte, men gubben gjorde det och fixade till det.
Han, G och E satte sig i bilen och drog iväg.
Jag ställde mig vid strykbrädan och skulle börja stryka igen OCH proppen hade gått igen.
Jag gick och tittade, försökte slå på den, men det hände ingenting. Bestämde mig för att ta det lilla lugna och vänta tills gubben kommit hem igen innan jag gjorde något mer.
Och tur var väl det.
När de kom hem gick gubben dit och började kolla och skruvade i någonting och upptäcker att det mer eller mindre glöder i en ledning.
Han ringde en elektriker(den förste han ringde var på semester på en ö i Sverige(de jobbar på samma firma) och han lovade att han skulle komma så fort som möjligt.
Elektrikern kom och fixade felet och vi fick ström i hela kåken, men vi hade bara 1 fas upptäckte gubben. Det felet var lättfixat för det var en huvudsäkring som gått.
G och E blev kvar en stund på fika och G började brodera på ett broderi som jag börjat på till Älva för ett tag sen och som inte hon vill fortsätta med just nu.
Älva ville lära sig en annan sak och hon har börjat träna och öva på det. :-)
STICKA!!! Hon har kämpat med både min och gubbens hjälp och fått till dessa lappar hitintills.
Hon tappar lite maskor och kan inte riktigt börja varven än, men det kommer.
OCH ja, min gubbe kan sticka och han är bättre än mig att förklara för Älva hur hon ska göra.
I yngre dagar satt han hemma hos mig(när jag bodde hemma hos mor och far och bror, när vi var bortresta över jul och nyår) på nyårsafton och stickade på en sockor som jag höll på med. Han stickade tills han kom till hoptagningen för tårna(det var raka sockor). :-)

Själv har jag påbörjat ett nytt delfinbroderi. Det ska bli 2 delfiner till slut och jag broderar i samma färg som den förra delfinen. Jag tror det kommer bli jättefint med dessa 2 broderier i var sina ramar bredvid varandra.
Det fina vädret försvann framåt eftermiddan och det blev åska och regn istället. Åskan slog visst ner i nån gammal lada i vår kommun och i grannkommunen slog den ner i något hus(enligt en tidning på nätet).
Nu börjar jag bli jättetrött och ska stänga av denna burk och gå och lägga mig och sussa sött.
GOD NATT OCH SOV GOTT!!!
DRÖM OM UPPEHÅLL IMORGON!!!
P.S Gissa Älvas älsklingsfärg :-) D.S



1 kommentar:

  1. Hoppsan! Tur att ni ringde en elektriker...
    Härligt att Älva vill lära sig sticka!!!!

    SvaraRadera