söndag 15 augusti 2010

Vad var det som egentligen

hände imorse när telefonen ringde så tidigt?
Jo, det var tant polis som undrade om vi hade en bil med xxx nummer och om vi visste var den var någonstans.
Det vi visste var att grabben hade bilen som vanligt igårkväll när han åkte till den stora staden där vi brukar handla.
Det visade sig att den bilen stod med åtminstone ett trasigt framdäck i ett dike nära en rondell. Det var som tur var inga skadade människor i eller i närheten av bilen. Och det var ju skönt.
Gubben frågade om nycklarna satt i så i samtal nummer 2 kunde hon tala om att bilen var ordentligt låst och ingen nyckel i tändningslåset.
Samtal nummer 3 och 4 stod vi för då vi ringde grabben och vid 1:a försöket inte fick tag i honom, men som tur var vid det 2:a.
Frågade honom om polisen ringt honom och det hade de gjort.
Vi fick veta att han lånat ut bilen till nån kompis vars kompis skulle köra hem en annan kompis(komplicerat till max). Och han var inte med i bilen. Talade om för honom att han fick ringa bärgaren för bilen kunde inte stå kvar där den stod.
Han ringde bärgaren som ringde oss, samtal nummer 5. Han frågade efter grabbens telefonnummer för han behövde ha nycklarna också.
Grabben fick inte tag i sin kompis så samtal nummer 6 kom från bärgaren som undrade hur han skulle göra.
Han tyckte också det var förargligt att behöva ringa och väcka folk så tidigt på morgonen just en söndag, men jag talade om att första samtalet hade kommit redan strax före halv sex.
Gubben klädde på sig, tog reservnyckeln och drog iväg medan jag gick här hemma och vankade tills han kom hem igen.
Det var inte bara ett framdäck utan bakdäcket med fälgar också. Gubben hade med sig kameran och dokumenterade hur det såg ut och sladdmärkena i asfalten.
Meningen var att bärgaren skulle ställt bilen på en parkering och sen skulle vi åkt in och hämta den under dagen, men båda 2 ansåg att det var lika bra att den ställdes vid en märkesverkstad så både de och försäkringsbolaget får titta på den. Förhoppningsvis så går det att fixa, men fortsättning följer.
Grabbens kompisar har lovat att stå för kostnaderna och det hoppas jag verkligen att de gör. Killen som satt bakom ratten körde på tok för fort och blev "hetsad" av någon av passagerarna och när han då inte kände till bilen så gick det som det gick. Hur länge denna kille har haft sitt körkort är det ingen som i nuläget vet.
Vår grabb har då fått sig en ordentlig läxa och det hoppas jag att de andra också har fått.
Och det som vi är mest glada för i all den ilska vi känner är att ingen blev skadad.
Och att det finns folk som gör bilar, men man kan inte göra nya ungdomar.
Resten av dagen har gått i ett sakta mak och mycket har absolut inte blivit något vettigt gjort.
Gubben skjutsade hem en tomte på förmiddag för han skulle på kalas på eftermiddagen.
Den andra tomten fick den stora äran att laga mat till oss. Och det var jättegott.
Efter maten så åkte vi iväg och hämtade grabben som fått tag på bilnycklarna som kompisen hade.
Vi åkte också förbi stället där bilen stått och åkte och försökte få en skymt av bilen, men det fick vi icke.
Det blev bara hem och vända för det var dags för nästa tomte att åka hemåt.
Nu sitter vi vid varsin dator och väntar på att diskmaskinen ska diska klart och sen är det dags för sängen för gubben ska ju upp imorgonbitti.

Efter bild på duschhörnan i kojan.
Golvet ser ut som grå stenar och väggarna är vita med
grå "rutor" i något slags mönster
Jag vet inte vad jag gjort för ont för igårkväll när jag stängde av datorn och var på väg att lägga mig så fick jag ont i höger arm, vid axelfästet. Och idag har det gjort jätteont, men jag rör den så gott jag kan ändå. Men tomten skrattade åt mig när vi var i den stora staden och jag skulle försöka öppna bildörren med höger arm och jag fick använda benen för att få upp dörren.
Hoppas det går över innan onsdag för annars blir det svårt att jobba.
GOD NATT OCH SOV GOTT!!!
OCH LYCKA TILL PÅ JOBBET ALLA NI SOM BÖRJAR JOBBA I MORGON!!!

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att inge blev skadad, klart man blir lite arg men plåtskador kan man fixa, ungdomarna måste vara rädda om sej. "Läxor" har dom säkert fått nu , alla som var med. Man måste köra försiktigt!! Och armen ska du vara rädd om, har själv haft problem men mår mycket bättre nu. Det gjorde lite susen med kiropraktor i inledningsfasen av semestern och flera veckors vila. Ha det så bra. Kram sytanten

    SvaraRadera
  2. Håller med, vilken tur att ingen blev skadad. Många unga tror att de är odödliga och tänker inte på konsekvenserna. Eller vilken oro de förorsakar människor i sin omgivning för den delen...
    Axelfästet, då är det väl inte musarm i alla fall ;)

    SvaraRadera