fredag 6 augusti 2010

Jaha, då var vi hemma

igen efter en hel dag i bilen.
Det tråkiga med att åka bil igår var att solen sken hela tiden förutom den lilla regnskur som kom ovanför Sundsvall.
En sak som var helt okej var att vi kunde lyssna på en CD-bok hela vägen hem i vår nya bilstereo. Vi kan spela mp3 skivor i den så det blev Liza Marklunds "en plats i solen" som fick gå hela tiden. Tyvärr hann vi inte lyssna klart, men det ska vi göra är hemma och mysa.
Det blev gubben som fick köra hela vägen hem medan jag satt och virkade på en grytlapp, som blev färdig innan vi var framme och jag påbörjade en sån där stekpannehandtagsgrytlapp. :-)


Grytlappsvirkning i bil, bild tagen med mobil och
solsken mellan träden där vi åkte fram
Påbörjad grytlapp när vi åkte norrut förra söndagen
och den blev klar nån dag senare
Har gjort ett garninköp som jag tänkte göra och det var nystan av märket Tilda. Ska sticka disktrasor av det och se om de blir lika bra som de andra jag gjort.
Var in på en affär i måndags i Dorotea och jag hittade något väldigt gulligt: såna där små bebisnystan och jag kunde inte låta bli att köpa så det fick följa med 11 nystan i lika många färger hem. Morbror G såg också ett mönster på en elefant och det var jag också bara tvungen att ha.
Till nystana följde ett mönster på karameller, men jag har inte testat på än att börja virka dessa och jag vet inte om jag har någon lust att använda de gulliga små sakerna.

Små gulliga nystan + 2 mönster

Vi var ju tvungna att äta igår så vi stannade på vårt vanliga ställe ovanför Gävle. De har ganska bra mat och det är ett bra ställe att rasta hundarna på.
Men när jag går in på toaletten där så blir jag både ledsen och arg. Inte på att det är smutsigt utan på folk som kommer dit och gör tokiga saker.
På deras pappershanddukshängare så står det att de är larmade och sen är de fastlåsta i väggen. Det är för jävligt att folk inte kan låta bli utan ska sno till och med pappershanddukshängarna.
Vart är världen på väg någonstans?
Vår yngsta katt var glad och se oss när vi kom hem och när vi gick och la oss så kröp hon också ner i sängen hos oss efter hon tvättat den svarta labben ordentligt.
Vår näst yngsta katt kom in jamade 2.30 och talade om att han saknat oss så nu är det bara den äldsta som ska komma och "skälla" på oss för att vi varit borta.
Grabben har skött sig skapligt för det var då rent och fint när vi kom hem, men inte har han handlat hem något utan skrapat ihop det vi lämnade och levt på det. Lite ledsen blir jag på det för han är vuxen han också och har lite pengar så han handla lite, men pizza hade han råd att leva på.
Idag är det den stora handlardagen för vi måste fixa hundmat, hämta en säng och fylla på vårt förråd lite.
Solen skiner än så länge så det kanske blir en fin dag idag.
P.S. Myggorna störde mig inte så mycket som flugorna här hemma gör! D.S3 kommentarer:

 1. Låter som ni haft mysigt på resan.
  Garn kan man ju aldrig få för mycket av, så det var väl bra att köpa alla färgerna.

  Det där med utskällning eller ska man säga utjamning känner man igen. Ibland tar det nån dag innan det är som vanligt igen. Men de har minsann koll på när man kommit hem de små sötnosarna.

  SvaraRadera
 2. Är det svårt att välja så är det ju lika bra att köpa av alla sorterna eller hur ;)? Och visst känner man sig efterlängtad när man blir välkomnad av överlyckliga husdjur?

  SvaraRadera
 3. I Dorotea vet jag inte säkert om jag har varit, men väl läst namnet på skyltar. Och vägen förbi Gävle. Dessa ord gör mig viss om att jag saknar vår norrlandsresa mer än jag trodde. Men men vi ska åka en sväng söderut i stället och hälsa på barnen och goa barnbarnet. Tack för att du skrev en rad och må gott

  SvaraRadera